Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

LaserTool har i 20 år levererat laserhärdning av plåtformande/klippande pressverktyg till svensk bilindustri. Med laserhärdning kan valda delar härdas som exempelvis slitageutsatta radier. Härdmetoden ger minimalt efterbearbetningsbehov och ett väsentligt bättre slitagemotstånd och ökad livslängd i verktyget. Vi ser en ökad användning av materialet som med laserhärdning kan ge stora kostnadsreduceringar, korta ledtider och slitstarka produkter inom många användningsområden. Vi ser idag ett ökat intresse av serieprodukter där laserhärdning kan skapa stora mervärden. Kunder finns inom verkstadsindustrin i hela landet, stora som små.

Laserhärdning
Med laserbaserad ythärdning kan ytor optimeras för att erhålla exempelvis bättre slitage-, friktions- eller korrosionsegenskaper. Exempelvis ger verktyg med optimerade ytegenskaper stora värden både i form av en ökad design-/konstruktionsfrihet och en uthålligare produktionslinje.

Den huvudsakliga fördelen med laserhärdning jämfört med traditionella härdmetoder, är att detaljer kan härdas på valda områden. Lämpliga applikationer är detaljer som behöver precisionshärdas partiellt, exempelvis klipp- och formverktyg, kugghjul, chuckar, valsar, splinesaxlar, lagerringar, adapterplattor och många andra typer av maskinelement.

Förutom precisionsfördelarna, ges en hög bärighet i ytskiktet, små formförändringar, utmärkta egenskaper för motverkan av slitage samt en generell friktionssänkning.

Mycket små formförändringar och minimalt behov av efterbearbetning. Goda egenskaper för motverkan av slitage. Lägre friktion jämfört med andra ythärdningsmetoder. Hög bärighet i ytskiktet. Detaljer kan precisionshärdas på valda områden.

Förutom att härddjupet kan styras inom intervallet 0,2-2,0mm erhålls generellt högre ythårdheter jämfört med andra härdmetoder. Dock är det alltid den kemiska sammansättningen i grundmaterialet som är den avgörande faktorn.

Nya ägare
Med Permanova Lasersystem som ägare, med en mångårig gedigen erfarenhet av teknikområdet laser, som systemleverantör, kommer kunder och partners få utökade möjligheter och mervärden att ta del av. Förutom laserhärdning har Permanova stort kunnande inom andra typer av laserbearbetningsmetoder som lasersvetsning och additiv tillverkning.

Tillsammans kan vi erbjuda våra kunder helhetslösningar antingen som utveckling, legoproduktion, underhåll eller som komplett systemleverantör.

LaserTool kommer initialt behålla namnet som skapat ett varumärke inom området laserhärdning över hela Norden.

I samband med tillträdet som äger rum 1:a januari 2021 kommer några förändringar att genomföras.

Jan Kvist kommer fortsatt finnas kvar i bolaget men med fokus på marknadsarbete i rollen som säljansvarig. En Produktions/Platschef kommer att rekryteras till bolaget och Håkan Grubb, VD Permanova Lasersystem AB, blir formellt VD i LaserTool i Blekinge AB.

LaserTool i Blekinge AB
Vällaregatan 30
293 38 Olofström
E-post: info@lasertool.se
Webb: www.lasertool.se

Jan Kvist, Försäljning/VD
Telefon: +46 (0)733 30 31 31
E-post: jan.kvist@lasertool.se

 

Besök företagets webbplats. Klicka här.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share This