Delegation från Coventry på ingång

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Den 17-18 november kommer en delegation av näringslivsrepresentanter från Coventry, Storbritannien, på besök till Blekinge. Det är de sedan tidigare upparbetade kontakterna mellan Olofströms kommun, teknikklustret Techtank och Coventry City Council som ligger till grund för besöket, och under dagarna kommer även ett samarbetsavtal mellan de två kommunerna att undertecknas. Media hälsas välkomna att delta under del av programmet.

Besöket inleds på NetPort Science Park i Karlshamn där delegationen får en presentation av NetPort Science Park, BBI (Blekinge Business Incubator), Gameport samt Sydsvenska Industri- och Handelskammaren. Därefter väntar presentationer av Region Blekinge, Olofströms kommun samt Techtank på kommunhuset i Olofström, varpå ett samarbetsavtal (Memorandum of Understanding) mellan Olofströms kommun och Coventry City Council kommer att undertecknas för fortsatt utbyte vad gäller näringslivsfrågor mellan de två kommunerna.

Resten av programmet ägnas åt företagsbesök på flera av Techtanks medlemsföretag som arbetar aktivt för ökad export mot just den brittiska marknaden. Delegationen kommer även att få en presentation och rundtur på Volvo Cars i Olofström.
– Coventry räknas som Storbritanniens bilcentrum, där man bland annat hittar biltillverkare som Aston Martin och Jaguar, vilka företagen i Techtank arbetar aktivt med. Vi ser därför fram emot att visa våra gäster vilket arv vi har i vår region i form av Volvo, och hur det kommer sig att våra underleverantörer har den höga kompetens de har, säger Karin Andersson, kommunikationsansvarig på Techtank.

Delegationen från Coventry består av:
Mr Craig Humphrey – Chief Executive of Coventry and Warwickshire Growth Hub
Mrs Louise Bennett – Chief Executive of Coventry and Warwickshire Chamber of Commerce
Mrs Louise Wall – Group Commercial Director of Coventry and Warwickshire Chamber of Commerce
Mr John Norton – Investment and International Trade Manager Coventry City Council
Mr Ben Yorke – Business Developer Advisor Coventry City Council
Mr Paul Sullivan – Managing Director 52 Global Consulting/Techtank UK Representative

Pressinbjudan
Olofströms kommun och Techtank bjuder nu in media till att vara med under presentationerna samt avtalsskrivningen på kommunhuset i Olofström.

Tid: Torsdagen den 17 november 2016 kl. 13.00
Plats: Kommunhuset, Olofströms kommun, Östra Storgatan 5, Olofström. Konferensrum: Olofström
Anmälan: Vänligen anmäl er till Karin Andersson om ni avser delta, e-post: karin.andersson@olofstromsnaringsliv.se, tel 0454-57 27 44.

Välkommen!

Mer information
Karin Andersson, kommunikationsansvarig, Techtank
E-post: karin.andersson@techtank.se
Telefon: 0454-57 27 44
Webb: www.techtank.se

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share This