Framtidens industri, ”Superstar Economy” och att tackla förändringar på årets Business Forum Industri

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Hur tänker regeringen om smart industri, vilka möjligheter ser Volvo Cars i framtiden och vad säger egentligen forskningen om den industriella utvecklingen som snurrar allt snabbare? Detta är några av de frågor som kommer att lyftas under Business Forum Industri den 15 mars i Olofström.

Business Forum Industri startade förra året och är en sammansättning av högaktuella aktörer i industrivärlden som delar med sig av sin expertis och anordnas av Handelskammaren tillsammans med Techtank och Volvo Cars. Årets upplaga fokuserar på nyindustrialiseringsstrategin och kunskapslyft industri.
– Den digitala omställning som hela samhället genomgår påverkar i allra högsta grad även industrin. Industriell digitalisering står högt på agendan och det är viktigt att våra företag är med i det kunskapslyft som nu behöver göras för att fortsätta vara konkurrenskraftiga, säger Anders Borgehed, klusterledare för Techtank.

Ur programmet:

  • Eva Lindström, statssekreterare hos närings-och innovationsminister Mikael Damberg, berättar om regeringens nyindustrialiseringsstrategi med extra fokus på kompetensförsörjning.
  • Sten Grahn, forskare på Swerea IVF och Mälardalens Högskola ger en framtidsspaning över marknadsutveckling, ny teknik, digitalisering och förväntade konsekvenser av den utvecklingen.
  • Gert Frick, Director Volvo Car Manufacturing System på Volvo Cars, ger Volvos syn på framtidens produktion.
  • Stephan Müchler, VD Handelskammaren, pratar om de utmaningar som industrin står inför att hitta rätt kompetens.
  • Birgitta Öjmertz, programdirektör för Produktionslyftet, pratar om hur man går Från visioner till medvetna vägval – det svåra är inte att upprätta en strategi, utan att genomföra den. Företagen får höra mer om hur de kan arbeta med att stärka sin förmåga att manövrera i den snabba utvecklingen och om konkreta möjligheter att medverka i Produktionslyftets Startprogram med fokus Industriell digitalisering.
  • Jenny Bramell, VD IUC Syd och Anders Borgehed, klusterledare Techtank, berättar om vilken roll industriklustren IUC Syd och Techtank har i hanteringen av denna förändring.

Företag från hela Sydsvenska Handelskammarens upptagningsområde är inbjudna. Sista anmälningsdag är den 9 mars, men ännu finns det plats för fler deltagare. Fullständigt program finns här: https://techtank.se/n…/business-forum-industri-15-mars-2017/
MER INFORMATION
Anders Borgehed, klusterledare Techtank
anders.borgehed@techtank.se, 0454-57 27 42

Peter Westher, regionchef Kalmar och Blekinge län, Handelskammaren
peter.westher@handelskammaren.com, 0480-44 41 60

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share This