Stort intresse för 3D-printning av metalliska material

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Tisdagen den 29 augusti arrangerar teknikklustret Techtank tillsammans med Örebro universitet ett seminarium i Olofström på temat 3D-printing av metalliska material, ett ämne som ligger i tiden och lockar ett 60-tal personer från närmare 30 olika företag och organisationer.

Föreläsarna kommer från Handelshögskolan och Institutionen för Naturvetenskap och Teknik vid Örebro universitet, och de kommer bland annat att prata om 3D-printnings, eller additiv tillverknings, inverkan på affärsutveckling, värdekedjor, kunderbjudanden med mera inom fordons-/tillverkningsindustrin.

Samma seminarium har hållits på flera andra ställen i landet under de senaste månaderna, och tisdagens seminarium i Olofström blir ett av de mest välbesökta.

– Det är fantastiskt roligt att det blir en sådan uppslutning. 3D-printning är ett högaktuellt ämne och med tanke på den erfarenhet som många av våra företag i regionen har vad gäller metallbearbetning passar inriktningen på detta seminarium perfekt, säger Sebastian Lodge, projektledare för Teknik & Innovation på Techtank.

MER INFORMATION
Representanter från media är välkomna att besöka seminariet under eftermiddagen, se tider nedan.
Vid frågor, vänligen ta kontakt med:
Sebastian Lodge, projektledare Teknik & Innovation, Techtank
sebastian.lodge@techtank.se, 0454-57 27 45

OM SEMINARIET
TID: 13.00-16.15 den 29 augusti 2017
PLATS: Folkets Hus, Östra Storgatan 24, Olofström.

13.00-13.15
Inledning
Kommunstyrelsens ordförande Sara Rudolfsson

13.15-14.00
3D-printning av metalliska material
Fördelar och begränsningar, hur dessa fördelar och begränsningar inverkar på komponentdesign, hur metoden kan inkluderas i befintliga produktionssystem, 3D-printning kontra produktionsvolymens storlek, material som man kan printa ut idag, tillämpningarna inom fordons-/tillverkningsindustrin m m
Professor Nader Asnafi

14.00-14.45
Business cases, kostnader och intäkter, affärsmodeller, kunderbjudanden, värdekedjor… – vad vet vi idag och vilka förväntningar finns för framtiden?
Doktorand Tawfiq Shams

14.45-15.15 Fika

15.15-16.15
3D-printningens roll för framtidens kunderbjudanden, affärsmodeller, värdekedjor, lagerhållning, upplevd kvalitet m m
Professor Christina Öberg, doktorand Tawfiq Shams och professor Nader Asnafi

——————————–

Techtank är ett teknikkluster i södra Sverige som samlar avancerade industri- och teknikföretag. Medlemsföretagen har kunder på olika internationella marknader och inom olika branscher, inte minst fordonsindustrin som för många utgör basen. Tillsammans arbetar Techtank med partners från samhälle och akademi för att nå nya marknader, driva teknikutveckling samt attrahera och utveckla kompetens.

 Techtanks verksamhet genomförs under perioden 2015-09-01 till 2018-08-31 inom ramen för projektet Techtank Bas som medfinansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden, Region Blekinge, Olofströms kommun samt deltagande företag.

 www.techtank.se

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share This