Här är allt möjligt för dig som visar att du vill

Att Baki trivs med sitt jobb och livet i Blekinge märks på flera sätt. Han har jobbat på Shiloh (tidigare Finnveden/Volvo Cars) sedan 1999, i en mängd olika roller och uppskattar att den som vill framåt och visar det, får alla möjligheter att växa.

Baki Buzadzic, Advanced Manufacturing Engineer, Shiloh Industries

– Jag började som packare på 2-skift. När jag fått fast anställning gick jag vidare till produktionen och försåg presshallen med material, nästa roll handlade om att förbereda verktyg som ställare. Så småningom blev jag maskinoperatör och gick över till att jobba natt, berättar Baki.

Klarade krisen

Det blev 2008 och finanskris. Många varslades och nattskiftet pausades men Baki hade tur och efter krisen blev han Team-leader, påbörjade en distansutbildning inom ledarskap och jobbade som produktionstekniker fram tills han fick nuvarande rollen inom beredning – att offerera nya förfrågningar på produkter.

– Ja du ser ju – om du visar att du vill lära nytt kan du ta dig hur långt som helst här. Vi är ett tiotal som har ”jobbat oss upp från golvet” här, så jag är inte ensam, fortsätter han.

Amerikanskägda Shiloh tillverkar brackets – främst förstärkningsplåtar till fordon och de största kunderna är Volvo Cars, Scania och Volvo Trucks. Beroende på din roll kan du jobba både globalt och lokalt. Baki berättar att han trivs väldigt bra. Inte bara tack vare möjligheterna att utvecklas utan också med kollegorna och ledarskapet – den fina vi-känslan som bolaget har.

Livet runtomkring – allt en familj behöver

– Jag bor 3 km från jobbet och har naturen inpå knuten på båda ställena. Det blir många långa promenader med hunden och sambon på Halenslingan i skogen intill sjön. Jag är uppvuxen i ett samhälle i trakten och som jag ser det finns allt en aktiv familj vill ha och behöver här i Olofström och Blekinge. Det är nära till allt och mindre stress än i en storstad men ändå gott om karriärmöjligheter för olika yrken inom industri och teknik. Jag har varit med på Shilohs resa framåt i drygt 20 år, de senaste tio åren, med all automatisering har varit särskilt spännande. Och det är bara början.


Logotyp Shiloh