Hur bedömer man ergonomisk belastning i manuella arbetsmoment och hur planerar man för säker hållbar automation där människa och robot samarbetar? Lär dig mer om säkra arbetsplatser där människa och robot samarbetar i denna digitala halvdagsworkshop via Produktion2030 den 18 april.
Idag har eller planerar allt fler företag för automation där operatörer och robotar samarbetar, så kallade kollaborativa applikationer. I den här teknikworkshoppen ligger fokus på ökad kunskap om ergonomi, arbetsmiljö och säkerhet.
Du får här lära dig mer om hur man kartlägger ergonomisk belastning vid manuellt arbete, hur man planerar för en säker robotisering där operatör och robot samarbetar. Dessutom presenteras en guide för riskanalys med principer och vägledning för att planera, implementera och förändra arbetsplatser med säker flexibel robotisering. Du får också kunskap och vägledning om regler och riktlinjer för CE-märkning. Teknikworkshoppen är baserad bl.a. på Produktion2030 projektet LoHiSwedProd.
Uppdatera din kunskap och förmåga utan kostnad!
För vem?
Den här teknikworkshoppen riktar sig till dig som har intresse av hur man bedömer ergonomisk belastning i manuella arbetsmoment och planerar för säker automation där robot och operatör samarbetar.
Praktisk information
När: Tisdagen den 18 april 2023 kl. 09–12
Var: Digitalt via Zoom, länk skickas före workshoppen
Kostnad: Teknikworkshoppen är kostnadsfri
Anmälan: Senast 14 april 2023. Begränsat antal platser, anmäl dig redan idag.
OBS! Vi önskar att ni är minst två deltagare per företag för att få ut det mesta möjliga av teknikworkshoppen.
Workshopledare
Presentationerna görs av RISE medarbetare Magnus Widfeldt, Caroline Jarebrant, Björn Backman och Per Stålberg.
Varmt välkomna!
Arrangör
Detta är en aktivitet som ligger inom ramen för det strategiska innovationsprogrammet Produktion 2030. Teknikworkshoppar ger möjlighet för industriella små och medelstora företag (SMF) att ta del av och nyttja resultat från forskningsprojekt inom Produktion2030. Forskare från projekt och företag med specifikt intresse för projektområdet möts under en dag. Produktion2030 är ett strategiskt innovationsprogram som stöds av VINNOVA, Energimyndigheten och Formas. Målet är att säkerställa att Sverige fortsätter vara ett konkurrenskraftigt produktionsland.