Arrangeras inom ramen för Produktionslyftet

Seminarium

Inspirationswebbinarium Produktionslyftet

Online via Zoom

3 december 2021 kl. 08.30-09.30

Anmäl här
Arrangeras inom ramen för Produktionslyftet
Inspirationswebbinarium Produktionslyftet
Online via Zoom
3 december 2021 kl. 08.30-09.30

Från brandsläckning till utveckling på Dörr & Portbolaget

Dörr & Portbolaget i Vittaryd AB är ett snickeriföretag som tillverkar kundanpassade dörrar och entrépartier i trä. De anslöt sig till Produktionslyftet för att de upplevde stora utmaningar i verksamheten – alla hade för mycket att göra, leveranserna blev ofta försenade, flexibiliteten var låg och de kunde inte få den hjälp de behövde av varandra.

Vid seminariet berättar Johan Ahlin, vd och ägare, och David Ahlin, marknad/försäljning och ägare, om hur de med Produktionslyftets hjälp har gjort för att flytta fokus från akuta problem till långsiktig utveckling.

Dörr & Portbolagets medverkan i Produktionslyftet var en del i en medveten satsning på att involvera de drygt 20 medarbetarna i utvecklingen av verksamheten. Det går nu att se många positiva effekter av arbetet. Ledtiden i produktionen har halverats, medarbetarna har bättre information om vad som behöver göras och de hjälper varandra i större utsträckning.

”Att förändra kulturen och attityden på alla plan är något vi jobbat hårt med och som fortsatt kräver mycket av vår uppmärksamhet. Att verkligen skapa en samsyn och förståelse gentemot varandras arbetsmoment och problem.”

Låt dig inspireras av Dörr & Portbolagets målmedvetna utvecklingsarbete. Seminariet leds av Malin Erikson, Lean-coach på Produktionslyftet.

Observera: Seminariet kommer att spelas in och filmen publiceras på Produktionslyftets webbplats för dokumentation och kunskapsspridning. Anmälda deltagare kommer inte synas på bild, muntliga frågor kommer dock att spelas in.

Praktisk information

  • Datum: Fredag den 3 december 2021
  • Tid: Klockan 08:30 till 09:30
  • Plats: Zoom, länk skickas dagen innan mötet
  • Kostnad: Deltagande är kostnadsfritt men föranmälan krävs
  • Upplysningar: Välkommen att kontakta Annika Nilsson, 
  • Utskriftsversion: Hämta pdf

Dela via

Våra ÄGARE & PROJEKTfinansiärer
Region Blekinge
Karlshamns kommun
Karlkrona kommun
Olofströms kommun
Ronneby kommun
Sölvesborgs kommun
Europeiska Unionen
Tillväxtverket
Vinnova