Ny projektledare på plats!

Sedan 1 oktober är Fredrik Andrén ny projektledare på Techtank för Kickstart 2, ett projekt som bland annat handlar om frågor kring industrins gröna omställning.

Bild på Fredrik Andrén– Jag finner stort värde i att vara engagerad i och bidra till att lösa utmaningar på regional och strategisk nivå. Techtank, med sitt fokus på industrin, är en perfekt plats för detta arbete. Det ger möjlighet till konkret lärande samtidigt som vi arbetar strategiskt. Techtank kommer också med ett välförtjänt gott rykte som jag ser fram emot att bidra till.

– Med min bakgrund som innovationskonsult med fokus på energiomställning de senaste åren vill jag bland annat använda min kunskap och erfarenhet för att minska energirelaterade risker hos länets aktörer och bli ett föredöme för andra regioner i deras arbete.

Om Kickstart 2

Region Blekinge är projektägare för Kickstart 2 med Techtank, NetPort Science Park och BTH som samverkansparter. Projektet har två spår:

  • Det ena spåret handlar om att utveckla Blekinges system av testbäddar så att dessa kan utgöra dynamiska miljöer för innovationsutveckling.
  • Det andra spåret fokuserar på den gröna omställningen av Blekinges industri.

Det är inom det andra spåret som Fredrik framför allt kommer att arbeta. Det handlar bl a om utforskande aktiviteter med digitalisering som en grundpelare, där hållbara innovationer för effektivare resursflöden är ett fokusområde. Målet är att dra nytta av gröna tekniker och teknologier för att minska miljöpåverkan i symbios. En målsättning är också att skapa förutsättningar för en ”resurshubb för cirkularitet”, vilken kan vara en viktig del i industrins gröna omställning och för  Blekinges satsning på smart specialisering.

Vill du veta mer?

Projektledare Kickstart 2

070-910 50 66

Fredrik Andrén

Projektledare Kickstart 2

Kontaktuppgifter

  • 070-910 50 66

Dela via

Relaterade nyheter
Personal från Techtank

Aktuellt från Techtank

Guldeken för Årets Tillväxtpris 2024 går till Techtank

När Guldeken, Blekinges näringslivsgala, genomfördes på Brinova Arena i Karlskrona den 4 oktober tilldelades Techtank Årets Tillväxtpris 2024, ett pris…

7 oktober, 2024 — Lästid 3 min

Bild från Metalcolours fabrik

Aktuellt från Techtank

Techtank välkomnar Metalcolour som ny medlem

Metalcolour Sverige AB har funnits i Ronneby i 50 år under olika namn men hela tiden med kärnverksamheten att laminera…

23 oktober, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank

Är ni redo att accelerera ert företags gröna omställning?

Den gröna omställningen kräver en ny och resurseffektiv produktion, utveckling av klimatsmarta material och gröna och lönsamma affärsmodeller. Via Techtank…

23 september, 2024 — Lästid 4 min

Bildkollage från Leanspelet med Svets & Smide

Aktuellt från Techtank

Leanspelet blev en klockren start i Produktionslyftet för Svets & Smide

Den snabba teknik- och samhällsutvecklingen driver stora förändringar inom industrin. Möjligheterna är stora men utmaningarna finns också där i form…

12 september, 2024 — Lästid 7 min