Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Om Techtank
Om Techtank
Om Techtank
Om Techtank
Om Techtank
Om Techtank
Om Techtank
Om Techtank
Om Techtank
Om Techtank
Om Techtank
Om Techtank
Om Techtank
Om Techtank
Om Techtank
Om Techtank
Om Techtank
Om Techtank

Om Techtank

Om Techtank

Om Techtank

Om Techtank

TECHTANK

Techtank är ett teknikkluster i södra Sverige som samlar avancerade industri- och teknikföretag. Medlemsföretagen har kunder på olika internationella marknader och inom olika branscher, inte minst fordonsindustrin som för många utgör basen. Tillsammans arbetar vi med partners från samhälle och akademi för att nå nya marknader, driva teknikutveckling samt attrahera och utveckla kompetens.

Inom området Stamping har klustret en samlad kompetens i världsklass. Vår vision är därför att utveckla Techtank till en internationellt erkänd kompetensnod inom Stamping med fokus på lättviktskonstruktioner. Techtank inbegriper följande processer i begreppet Stamping:

Stamping är en förädlingsprocess för komponenter i metalliska och syntetiska skivmaterial, där ett ämne formas genom en eller flera av teknikerna pressning, bockning, falsning och delsammansättning. Vanligtvis används pressar och för komponenten unikt formande och klippande verktyg. Processen kan utföras vid varmt eller kallt tillstånd. Vidare inbegriper stamping beredning av komponenten, process- och verktygsdesign och tillverkning, underhåll av verktyg, geometrisäkring samt logistik.

Techtanks verksamhet genomförs under perioden 2015-09-01 till 2018-08-31 inom ramen för projektet Techtank Bas. Det övergripande målet med detta projekt är att stärka teknikföretagens konkurrenskraft på regionala, nationella och internationella marknader för att i förlängningen skapa fler arbetstillfällen och bidra till en hållbar regional tillväxt i Skåne-Blekinge. Insatserna sker utifrån behov som företag i regionen har och bygger på regionens styrkeområden. Detta säkerställs genom ett strategiråd med representanter för regionens företag och aktörer.

Techtank Bas medfinansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden, Region Blekinge, Olofströms kommun och deltagande företag.

För mer information om Techtank Bas, kontakta ansvarig projektledare Jörgen Adolfsson, jorgen.adolfsson@techtank.se.

Techtank har sitt säte i Olofström/Blekinge och är även representerade i Coventry, Storbritannien.

Techtank Olofström

Cheylesmore House, 5 Quinton Rd, Coventry, West Midlands CV1 2WT, Storbritannien

Techtank UK

Cheylesmore House, 5 Quinton Rd, Coventry, West Midlands CV1 2WT, Storbritannien

VÅRA VERKSAMHETSOMRÅDEN

Techtank fokuserar på nedan nämnda verksamhetsområden som är viktiga för att främja utvecklingen bland våra medlemsföretag och därmed öka konkurrenskraften och skapa tillväxt i regionen. Läs mer om vad dessa områden innebär på sidan Vår verksamhet.

Marknadsföra samt utveckla Techtank och samverkan mellan medlemmarna

Skapa förutsättningar för och stimulera till försäljning och affärer

Ta del av och tillämpa nya material och ny teknik

Trygga, stärka och utveckla medlemmarnas kompetensbas

ORGANISATION

Techtank drivs ifrån Olofströms Näringsliv AB, ett av Olofströms kommuns helägda bolag. Under perioden 2015-09-01 till 2018-08-31 genomförs Techtanks verksamhet inom ramen för projektet Techtank Bas och leds av en styrelse med representanter från Techtanks medlemsföretag, samarbetspartners och finansiärer. Styrelseledamöter är:

Ordförande
Göran Johnsson

Representanter från medlemsföretag
Ronnie Rossander, EBP
Stephan Bengtsson, Safeman (vice ordförande)
Mats Lundin,  Swerea IVF
Magnus Nilsson, Tre D Mekaniska
Mikael Vessin, Volvo Cars Olofström
Ulrica Larsson, YTAB
Paul Jarnehäll, ÅF

Representanter från samarbetspartners och finansiärer
Tobias Larsson, Blekinge Tekniska Högskola
Sara Rudolfsson, Olofströms kommun
Anna-Lena Cederström, Region Blekinge (adjungerad)

Techtanks stab är även adjungerade i styrelsen:
Jörgen Adolfsson
Ingela Håkansson
Sebastian Lodge
Karin Andersson

FINANSIERING

Techtanks verksamhet genomförs under perioden 2015-09-01 till 2018-08-31 inom ramen för projektet Techtank Bas som medfinansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden, Region Blekinge, Olofströms kommun samt deltagande företag.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share This