Spännande möjligheter i lugn och vacker miljö

AAK är specialiserade på växtbaserade oljor som är värdehöjande ingredienser i flera konsumentprodukter t.ex. inom bageri, mejeri och kroppsvård. Fatima och Gisela är viktiga länkar i helt olika delar av verksamhetens kedja. Kanske tar också du nästa steg i karriären just på AAK?

Medarbetare vid AAK

Gisela Andersson, Supply Chain Manager & Fatima Faiz, Laboratory Engineer, Quality Control, AAK

GISELA ANDERSSON Supply Chain Manager
Gisela trivdes bra på sin förra arbetsplats men blev uppringd av en rekryterare som berättade mer om AAK och möjligheterna.

– Jag planerade inte att byta men fick en fin magkänsla redan under intervjuerna och den förstärktes av varje nytt möte med kollegorna. AAK är ett bolag som bjuder in dig att lära och du känner dig välkommen direkt. Personligen så lockas jag av att jobba i en internationell miljö och trivs med att ha många kontaktytor.

I sin roll har Gisela ett brett ansvar för orderavdelningen, planeringsavdelningen, interna och externa lager samt lastning/lossning av bulk och råolja. Ansvar för en cisternpark ingår också.

– Fastän jag bor i Skåne har jag bara 45 köfria minuter till jobbet. Från mitt kontor har jag utsikt över hamninloppet och på lunchen har jag möjlighet att klara av saker som gör vardagen enklare och trevligare – en promenad längs vattnet, ärenden och att handla en god lunch på stan. Jag är glad att vara tillbaka i vackra Blekinge* och för möjligheterna jag får på AAK. Här kan jag utvecklas länge och hjälpa medarbetarna i mina team att växa.

* För ca 13 år sedan jobbade Gisela på TitanX (tidigare Valeo Engine Cooling).

 

FATIMA FAIZ Laboratory Engineer, Quality Control
Innan Fatima kom till Karlshamn från Pakistan för tre år sen visste hon inte mycket mer om Sverige än att det är ett land. Det var hennes man som hittade Blekinge och fick en forskartjänst på BTH. Fatima, som har en mastersexamen i biokemi, letade först jobb inom hälsosektorn men där var det ofta krav på perfekt svenska, berättar hon.

– AAK är ett internationellt bolag där engelska fungerar fint. Jag började med ett vikariat och nu som fastanställd får jag privatlektioner i svenska. Mina kollegor och jag analyserar råvaruprover för att säkra kvaliteten. Det känns bra att få använda kunskaperna från studierna i praktiken, och det är verkligen teamwork. Alla är väldigt vänliga och hjälpsamma och jag älskar småpratet!

Fatima och familjen bor i Karlshamn och uppskattar närheten till allt och att naturen och havet finns överallt. Lugnet och de kalla årstiderna är exotiska för Fatima som är uppvuxen i en storstad med hett klimat men det är ändå sommaren i Blekinge som hon tycker är härligast.


AAK logo