Internationellt arbete med Karlskrona som bas

En trygg arbetsplats med många möjligheter och en stad som har mycket att erbjuda. Taylor Sorgini flyttade från Kanada för en tjänst på Dynapac. Trots att hans arbete sker på en internationell arena, ser han stora fördelar med att både bo och jobba i Karlskrona.

Medarbetare Dynapac

Taylor Sorgini, Product Management, Dynapac

Det var efter en internutbildning i Örebro som Taylor fick upp ögonen för Sverige. Han började hålla utkik efter jobbmöjligheter inom Atlas Copco och hittade en tjänst på Dynapac, som då tillhörde samma koncern. Sex år senare är han fortfarande kvar och stortrivs.

– Min hemstad påminner mycket om Karlskrona. Jag gillar känslan av att kunna möta folk jag känner på stan. Och så är det lätt att ta sig runt här, som att cykla till jobbet eller ta tåget till Göteborg, berättar Taylor.

Utvecklande utmaningar

Som ny på Dynapac fick Taylor ett varmt välkomnande och en bra introduktion. Han uppskattar att det är en trygg arbetsplats som ger många möjligheter att möta nya människor, lära sig nya saker och testa på nya roller. Själv arbetar han med att förstå kundernas behov och önskemål samt säkerställa att Dynapac har produkter som möter dem.

– Dynapac är ett internationellt företag och vi har försäljningscenter i USA, Kina, Indien, Brasilien och Tyskland som jag arbetar med. Jag gillar verkligen utmaningarna som det innebär och att få ha så många olika kontaktytor. Jag upplever ofta oväntade situationer där jag får möjlighet att förbättra både företagets erbjudande och mig själv.

Viktigt att hitta ett sammanhang

Taylor ser många fördelar med att bo och arbeta i Sverige, som medvetenheten om både fysiskt och psykiskt välbefinnande och närheten till naturen. På Dynapac upplever han också att det finns en förståelse för att de anställda har ett liv utanför jobbet. Själv både tävlar han i och leder Crossfit på Crossfit Karlskrona, en sport som tar honom över hela Sverige.

– När du kommer till en ny plats är det viktigt att hitta ett sammanhang och få ett nätverk. Och det är lätt att hitta inom sporten, så om du ska flytta, försök att hitta saker att göra tillsammans med andra likasinnade. I Karlskrona finns det överraskande mycket att göra och upptäcka, säger Taylor.


Logotyp Dynapac