Alltid på väg framåt med världen som spelplan

”Roxtec är ett av få globala bolag med huvudkontor i länet. Målet att driva internationell verksamhet fanns med redan från start och mottot ”Better to own a market than a factory” säger en hel del. Idag skyddar Roxtec liv och tillgångar över hela världen med sina flexibla och innovativa kabel- och rörgenomföringar. Roxtec har totalt 830 anställda och 28 dotterbolag runt om i världen.”

Medarbetare Roxtec

Luka Medved, TACS Manager & Ulrica Malmberg, Executive Vice President HR, Roxtec

Ulrica Malmberg, Executive Vice President HR berättar mer:

– Det är en fantastisk dynamik här med ständig utveckling. Att det är ett globalt bolag påverkar atmosfären mycket. Dagliga dialoger med kollegor i andra länder och affärer som ofta spänner över flera marknader under processens gång. Och alla som vi anställer runt om i världen kommer till huvudkontoret i Karlskrona för vad vi kallar basic training. Inom Roxtec finns möjligheter att utvecklas och vi har en välutvecklad process för Talent management.

Från Zagreb till Karlskrona

Luka Medved är en av de medarbetare som bidrar till det internationella perspektivet. Luka är ingenjör och jobbar som TACS Manager på Roxtec i Karlskrona sedan 2017 då han sökte sig hit från ett dotterbolag i Kroatien.

– Där jobbade jag med teknisk support och försäljning inom Marine & Offshore samt Infrastructure innan jag och familjen bestämde oss för att prova en annan sorts liv och det visade sig finnas en öppning på huvudkontoret i Sverige. Idag leder jag teamet som stöttar våra dotterbolag med svar på tekniska och kommersiella frågor för kundanpassade lösningar, säger han.

Bra för familjen och för karriären

När familjen flyttade till Karlskrona oroade sig Luka för att barnen inte skulle trivas men de har såklart haft allra enklast att hitta hem här, spelar hockey, fotboll och går på gymnastik. Och Lukas fru jobbar på Dynapacs finansavdelning.

– Karlskrona är perfekt för familjen. Det är nära till allt, jättefin natur och lugnt – stor skillnad mot miljonstaden Zagreb förstås. Livet hemma funkar smidigt så att jag kan fokusera när jag är på kontoret och jag gör karriär på ett spännande bolag där jobbet ger mig stimulans och positiv energi. Det är en winwin, avslutar Luka.


Logotyp Roxtec