“Ångrar inte en sekund att jag flyttade hit”

När en jobbmöjlighet dök upp på Södra Cell i Mörrum, tvekade inte Emma Åström. Redan efter första arbetsintervjun hade både hon och sambon bestämt sig. Snart gick flyttlasset från Piteå ner till Karlshamn – och efter ett år så känns det minst lika rätt.

Medarbetare Södra

Emma Åström, Processtekniker, Södra Cell

Det varmare klimatet i Blekinge är något som Emma ofta återkommer till när hon berättar om sina upplevelser från det första året på ny ort och nytt jobb.

– Det är milda vintrar och sköna somrar. Sedan är det nära till så mycket, som större städer och olika utflyktsmål. Jag och sambon tog motorcykelkort i somras och skaffade oss varsin motorcykel, något som vi har velat göra länge. Det är så lång säsong här nere. Det är som en dröm, berättar Emma.

Ett bra bemötande

Efter att ha utbildat sig till produktionstekniker fick Emma genom sitt examensarbete anställning på ett pappersbruk i Piteå. Men parets tankar gick söderut och så dök chansen upp på Södra Cell i Mörrum.

– När jag åkte ner på intervjun kändes allt jättebra – staden, jobbet och människorna här. Jag har också fått väldigt fint bemötande från företaget. Folk har gjort sitt bästa för att jag ska känna mig välkommen och jag fick gå en introduktion och en utbildning som var väldigt bra uppstyrd. Sedan får du lov att ta det i din egen takt här, så jag kände aldrig någon stress över att komma som ny.

Ett företag där man kan utvecklas

I dag har Emma ansvar över en avdelning på en av de två produktionslinjerna, men har som mål att lära sig två avdelningar till. Hon jobbar mycket från ett kontrollrum, men är även ute i fabriken för dagliga kontroller och arbetsuppgifter.

– Vi jobbar som ett team tillsammans och det är roligt. Södra Cell känns verkligen som ett företag där det går att utvecklas, säger hon.

Värt en flytt på 140 mil

Emma uppskattar naturen, havet och alla närliggande vandringsstråk. Hon och sambon packar gärna med sig lunch i en väska för att avnjuta den på någon klippa med fin utsikt. Genom jobbet och träningen har hon också hittat nya vänner. För Emma var det helt klart värt att flytta de 140 milen ner till Karlshamn och hon skulle rekommendera andra att våga ta steget.

– Bara gör det! Det är en bra erfarenhet och en rolig upplevelse att flytta. Jag har inte ångrat det en sekund.


Logotyp Södra