”Utmanande och väldigt roligt arbete”

”Kul att vara en del av Tarketts hållbarhetsarbete”

Med verksamhet i över 100 länder är Tarkett ett av världens största golvföretag. Från Ronneby levereras plastgolv till skolor, sjukhus, affärer och andra offentliga miljöer över hela världen. Och bolagets fokus på hållbarhet och materialåtervinning inspirerar hela branschen.

Medarbetare Tarkett

Sam Evaldsson, blivande El- och automationsingenjör & Alaa Abbas, Kemist på kvalitetsavdelningen, Tarkett

SAM EVALDSSON blivande El- och automationsingenjör

”Utmanande och väldigt roligt arbete”

”Jag började som sommarjobbare på Tarkett och nu kombinerar jag studier med en heltidstjänst – snart är jag färdig el- och automationsingenjör.

Jag gillar arbetsmiljön och yrket jag valt är varierande. Jag jobbar främst med elkonstruktion, men tar också fram ritningar och underlag, programmerar styrsystem och hjälper till med felsökningar. Det är både roligt och utmanande i och med mixen av gammal, ny och specialanpassad teknik. Varje dag lär jag mig något nytt och eftersom tekniken utvecklas hela tiden blir jag nog aldrig fullärd här.

På fritiden spelar jag gärna golf på Ronneby golfklubb, den ligger jättevackert, precis intill Brunnsparken. Fast just nu har jag inte så mycket fritid eftersom jag studerar 100 procent på distans parallellt med jobbet och måste åka till Luleå för att skriva tentor. Men det fungerar fint att ta ledigt för dem. Jag tycker att Tarkett är en fantastisk industri. Det är ett stabilt företag med en ljus framtid och gott om spännande karriärmöjligheter.”

 

ALAA ABBAS Kemist på kvalitetsavdelningen

”Kul att vara en del av Tarketts hållbarhetsarbete”

”Som kemist på kvalitetsavdelningen får jag det bästa av två världar – teamwork och eget arbete. Jag sitter som spindeln i nätet och har kontakt med alla, både internt och med kunder. Det passar mig väldigt bra.

Jag kommer från Karlshamn men lämnade Blekinge för nästan 20 år sedan – först för studier i Uppsala och därefter blev det jobb i Stockholm. Nu är jag tillbaka, främst var det närheten till familj och släkt som lockade, men också till havet och naturen. Dessutom är det betydligt billigare att köpa hus här.

På Tarkett har jag hand om råvaror, gör analyser och tar fram rapporter, och är samtidigt ett stöd till säljare och kunder som har frågor om kemikalier. Jag sitter även med i företagets kemikaliegrupp och jobbar med återvinning. Just nu har vi ett nytt initiativ där vi tillsammans med Ragn-Sells tar vara på aska från oljeskiffer och återanvänder det som fyllnadsmedel i våra produkter i stället för ny råvara. Det är kul att få vara en del av Tarketts miljöarbete och att skapa framtidens golv som är hållbara på mer än ett sätt.”


Logotyp Tarkett