Tillbaka i Blekinge för säkerhets skull

Jobbet på Volvo Cars i Olofström är alldeles nytt för Oskar när vi pratas vid men han är välbekant med Blekinge och hade såklart koll på Volvo. Efter åtta år med studier och jobb i Skåne har Oskar flyttat hem till Karlshamn för att fortsätta karriären på hemmaplan i ett bolag med massvis med möjligheter.

Medarbetare Volvo Cars

Oskar Isaksson, Hälso- och säkerhetsspecialist, Volvo Cars

För Oskar har Volvo Cars alltid varit intressant, inte så konstigt eftersom Volvo ÄR säkerhet och det är just inom det området som han valt att göra karriär.

– Jag flyttade till Lund för att läsa till civilingenjör inom riskhantering och brandingenjör på LTH och efter examen blev det Malmö och jobb som konsult, främst på industriföretag. Jag började känna att jag skulle trivas bättre med helhetsperspektivet och långsiktigheten som du får som anställd på ett bolag, hittade annonsen från Volvo Cars och sökte, berättar Oskar.

Intresset var alltså ömsesidigt och idag är Oskar en av tre medarbetare på ”bruket” med liknande ansvar – arbetsmiljö, riskbedömningar m.m. Han tycker att alla är väldigt trevliga och känner sig väl omhändertagen fastän bolaget är så stort. Han är imponerad av bruksandan och hur det lilla får lov att ta plats i det stora.

– Det finns goda möjligheter att utvecklas både här i Olofström och inom koncernen. Redan nu är jag en del av en större grupp på 10–12 personer runtom i Sverige och det finns även internationella kluster. Volvo har bra interna utbildningar och du har stor möjlighet att styra din utveckling åt ett håll som passar dig, säger han.

Kom och upptäck möjligheterna

Att Oskar flyttat hemåt beror inte bara på jobbet, han har saknat att ha skärgården och vännerna nära. Och visst är det lugnare och skönare än i Malmö.

– Här är det ett stenkast mellan skogen och havet och jag har bara 20 minuters bilfärd till jobbet. Jag ser fram emot att åka ut med båten och kanske tar jag upp fotbollen igen. Mer golf på Blekinges fina banor och padel vet jag att det blir, berättar Oskar och fortsätter:

– Jag ser bara fördelar med att göra karriär i Blekinge och hoppas att fler ska upptäcka möjligheterna. Samma jobb finns här som i storstadsregionerna – många industrier med specialinriktning och de flesta yrkesroller. Vi kommer med attraktiv kunskap och det finns fler stora företag än du tror.


Volvo logga