Publicerad 2024-06-14

Projektledare

Techtank söker nu en projektmedarbetare i Kickstart 2, projekt för att stärka Blekinges forsknings- och innovationskapacitet, med extra ansvar (delprojektledare) inom grön omställning.

Huvudmålet för projektet är att stärka Blekinges forsknings- och innovationskapacitet genom att främja samarbetet mellan akademi, kluster och science parker samt utveckla konkreta stöd till industri och företag i vår region.

Projektet har två spår:

  • I det första spåret fokuserar vi på den gröna omställningen av Blekinges industri, i huvudsak på en systemnivå. I detta spår har Techtank huvudansvar att leda arbetet. Det innebär bland annat att skapa förutsättningar för cirkulära flöden mellan företag och mellan företag och andra organisationer. Det innebär också att arbeta med företagen, förstå deras behov och bidra med relevanta insatser.
  • I det andra spåret arbetar vi med att utveckla Blekinges system av testbäddar så att dessa kan utgöra dynamiska miljöer för innovationsutveckling.

Region Blekinge är projektägare och partners är Techtank, Blekinge Tekniska Högskola samt NetPort Science Park. Läs mer om projektet: https://techtank.se/projekt-insatser/kickstart-2/

Om Techtank

Techtank är ett industrikluster och en regional utvecklingsaktör i Blekinge med uppdrag att stärka industrins tillväxt och konkurrenskraft. Vår verksamhet riktar sig till industri- och teknikföretag samt industrinära tjänsteföretag, såväl små och medelstora som stora företag. Vi arbetar aktivt och företagsnära med att identifiera företagens behov och samordna insatser för att möta utmaningarna – i nutid och framtid. Vi arbetar med insatser inom områdena Kompetensutveckling & -försörjning, Teknikutveckling & Innovation samt Affärsutveckling & Tillväxt.

Techtank ingår i det nationella nätverket IUC Sverige, vars mål är att bidra till en stark svensk industri, att skapa tillväxt och arbetstillfällen. Läs mer på www.techtank.se.

I rollen som projektledare ingår främst följande arbetsuppgifter:

  • Stödja projektledning: assistera huvudprojektledaren på Region Blekinge med att planera, organisera och genomföra projektaktiviteter.
  • Uppgiftsutförande: utföra specifika uppgifter som har tilldelats inom projektet, vilket  inkluderar att initiera och genomföra planerade aktiviteter, men också att bidra vid rapportskrivning och andra administrativa uppgifter.
  • Kommunikation: underhålla kommunikationen mellan olika projektmedlemmar och intressenter samt mellan projektet och Techtanks övriga verksamhet.
  • Administrativa uppgifter: hantera administrativa uppgifter såsom att boka möten, hantera dokumentation och följa upp deadlines.
  • Kvalitetssäkring: bidra till att säkerställa att projektets mål uppfylls med hög kvalitet, samt att dessa bidrar till Techtanks övergripande mål.
  • Problemlösning: hjälpa till att identifiera och lösa problem som uppstår under projektets gång.

Kvalifikationer

Utbildning

Du har högskoleutbildning inom för projektet lämpligt område, t ex hållbarhet, cirkulär ekonomi eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren anser likvärdig.

Erfarenhet

Vi söker dig som har erfarenhet från industriell produktion och/eller grön omställning. Du har erfarenhet av projektledning och är van att samarbeta i projektteam. Vi önskar även att du har erfarenhet av att ha arbetat som ett nära stöd till industriföretag inom hållbarhet och cirkulär ekonomi.

Meriterande om du har haft en rådgivande och coachande roll inom industrin.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har stort intresse och förståelse för industrins utmaningar och möjligheter, samt uppskattar att vara en del av industrins utveckling.

Stor vikt läggs vid din kommunikativa förmåga genom att kunna uttrycka dig samt vara inlyssnande. Vi förutsätter att du både tycker om och har lätt för att bygga goda relationer. Du har god samarbetsförmåga , är lyhörd för din omgivning och ser dig som lagspelare.

Du är självgående och kan driva processer framåt på ett målinriktat sätt. Vidare är du lösningsfokuserad och har en förmåga att omsätta idéer i handling.

Övrigt

Du har god förmåga att kommunicera både i tal och skrift på svenska såväl som på engelska. Du har god vana av att skriva och bearbeta olika dokument såsom rapporter och redovisningar. Du är även bekväm i att hålla föredrag.

Du har goda kunskaper i Office-paketet.

Körkort och tillgång till egen bil krävs då det förekommer resor i tjänsten.

Tjänsten utgår från Techtanks kontor i Olofström. Utöver det förläggs arbetet i Blekinge, där mest nytta för verksamheten görs.

Arbetsgivare

Techtank AB

Yrkesroll

Projektledare

Anställningsform/Varaktighet

Projektanställning på 100% t o m 2026-08-31.

Tillträde snarast, enligt överenskommelse.

Lön

Månadslön. Vi tillämpar individuell lönesättning, enligt överenskommelse.

Ansökan

Sista ansökningsdag är 2024-08-04 (förlängd ansökningstid).
Ansökan i form av personligt brev och CV skickas per e-post till:
Ange referens Projektledare i din ansökan.

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy som finns på www.techtank.se/integritetspolicy

Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Kontaktinformation

Vid frågor om tjänsten:
Ingela Håkansson, VD & Klusterledare, Techtank
Telefon 0454-57 27 43, e-post:

Övrigt

Vi undanber oss bestämt alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

Vill du veta mer?

VD & Klusterledare

076-861 27 43

Ingela Håkansson

VD & Klusterledare

Kontaktuppgifter

  • 076-861 27 43