Blekinges innovationsmiljö växer: 400 jobbannonser på drygt ett år

Blekinges innovationsmiljö växer: 400 jobbannonser på drygt ett år

Rekryteringsfrågan är en utmaning för många företag och för att hjälpa sina medlemmar att marknadsföra tjänster och locka till sig talanger startade Techtank, Blue Science Park och NetPort Science Park en jobbplattform. Och visst är Blekinge fullt av möjligheter och tillväxt! Sedan starten i oktober 2018 har över 400 jobbannonser publicerats.

På Blue Science Park, NetPort Science Park och Techtank i Blekinge finns närmare 200 medlemmar inom olika branscher med spännande karriärmöjligheter. Flera av medlemmarna växer och för många är rekrytering en utmaning. Därför startade de tre parterna jobbplattformen www.talangattraktion.se i oktober 2018 där medlemmarna kan lägga upp sina jobbannonser.

– Plattformen ger en överblick över vilka kompetenser som efterfrågas i regionens innovationsmiljöer, vilket gör att vi kan lyfta dem i rätt sammanhang och kanaler, till rätt kontakter och påverka opinionsbildare, säger Lotta Johansson, projektledare på NetPort Science Park.

Plattformen används även som ett verktyg när nya invånare ska lockas till regionen, och sprids på olika mässor i både Sverige och Europa.

– Sedan starten i oktober 2018 har över 400 annonser publicerats, vilket är tecken på att Blekinge är fullt av möjligheter och tillväxt, säger Sofie Lundmark, kommunikatör på Blue Science Park.

Bland tjänsterna som annonserats ut finns exempelvis affärsutvecklare, 3D-artister, digitala samhällsbyggare, automationsingenjörer, projektledare, systemutvecklare, spelprogrammerare och servicetekniker.

– Vi har haft över 3000 unika besökare på sidan och de kommer från hela Blekinge men även från städer som Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg, vilket stärker bilden av att vi lockar talanger utifrån, säger Karin Andersson, kommunikationsansvarig på Techtank.

Vad är en innovationsmiljö?

Science Parks och kluster är exempel på innovationsmiljöer som kan beskrivas som mötesplatser där forskning, näringsliv, samhälle och offentlig verksamhet bidrar till behovsstyrda nytänkande lösningar som skapar samhällsnytta och tillväxt i regionen. Kärnan i systemet är själva interaktionerna mellan aktörerna där utbytet av kunskap genererar ny kunskap och nya idéer. Företag erbjuds infrastruktur, nätverk och affärsutveckling och miljön innefattar ofta en plattform för större innovations- och utvecklingsprojekt.

Kontaktansvarig Techtank
Karin Andersson, kommunikationsansvarig, Techtank

Techtank-medlem och vill använda talangattraktion.se?
Är du medlem i Techtank och vill använda www.talangattraktion.se i din rekrytering? Kontakta för mer information.

Dela via

Relaterade nyheter

Aktuellt från Techtank | Pressutskick

Förra årets Svenska Leanprisvinnare medverkar på Leankonferens Blekinge

Efter förra årets premiär som drog fulla hus är det nu åter dags för Leankonferens Blekinge som Techtank arrangerar tillsammans…

18 januari, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank | Pressutskick

Dags för lansering av SuPr-nod Syd

SuPr (Sustainable Production) är en nationell nod för hållbar produktion. Techtank i Blekinge och IUC Syd i Skåne utgör tillsammans…

15 januari, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank | Pressutskick

Välkommen till Techtank Day 2024!

Den 25 april är det åter dags för Techtank Day. Detta år genomför vi vår årliga konferens och mötesplats för…

2 april, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank

Konferens inom kompetensförsörjning

Utvecklas och väx med rätt kompetens, en konferens den 21 mars med inspirerande talare från bland annat Myndigheten för yrkeshögskolan…

27 mars, 2024 — Lästid 1 min