BusinessForum 2016 - Framtidens Industri

BusinessForum 2016 - Framtidens Industri

BusinessForum 2016 – Framtidens Industri

Då är det dags! Handelskammaren startar upp ytterligare ett BusinessForum – Framtidens Industri – tillsammans med Volvo Cars och Techtank i Olofström.

”Sveriges välstånd är byggt på innovativa och framgångsrika exportföretag som gång på gång klarat av att förnya och ställa om produktion och produkter i takt med att marknaderna förändrats”. Så inleder Mikael Damberg, Närings- och innovationsminister, sitt förord till rapporten ”Smart industri- en nyindustrialiseringsstrategi för Sverige”.

Välkommen att ta del av tankar och kunskaper om framtidens industriella möjligheter av Volvo Cars, forskningsinstitutet Swerea IVF och teknikklustret Techtank. Du får också den unika möjligheten att se bilarna S90 och XC90 T8 hybrid.

Program:

Samling, mingel & fika

Välkommen och inledning av Stephan Müchler, VD, Handelskammaren (moderator)

Framtidens Industri – en jättemöjlighet om vi vill!
Mats Lundin, VD för forskningsinstitutet Swerea IVF. Mats berättar om den studie man i samarbete med Kairos Future genomfört om framtidens industri. Slutsatserna diskuteras och ett antal frågeställningar lyfts fram.

Techtank möter framtidens utmaningar!
Ett 20-tal industriföretag med ca 4000 anställda har bildat teknikklustret Techtank för att gemensamt arbeta för ökad konkurrenskraft. Klusterledare Anders Borgehed berättar om hur detta görs och hur man tillsammans antar de utmaningar som företagen ställs inför.

Mingel och fruktpaus

Smart Industri – en strategi för nyindustrialisering av Sverige
Mats Lundin presenterar huvuddragen i strategin. Mats berättar om egna tankar när det gäller möjligheterna för svensk industri att omvandla strategin till praktisk handling.

Digitalisering på fabriksgolvet
Alf Andersson, adjungerad professor vid Chalmers och utvecklingsledare på Volvo Cars beskriver hur digitaliseringen och virtuella verktyg möjliggör allt bättre kvalitetssäkring, i beredningsfasen och i produktion.

Volvo Cars elektrifierar framtidens bilar
Hans Göran Milding, Director Alternative Propulsion Strategy, berättar om Volvo Cars snabba utveckling och höga ambitioner vad gäller elektrifiering av framtidens bilar.

Sammanfattning

Vi avslutar med en enkel måltid. (Ange i anmälan om du stannar för att äta).

HANDELSKAMMAREN

Peter Wester
0480-44 41 60

Ulrika Dieroff
040-690 24 29
Ulrika Fransson
0470-52 00 43

Praktisk information

Datum: Tisdag 17 maj 2016
Plats: Volvo, Bruksgatan 1, Olofström
Tid: 13.30 – ca 18.00 (Samling vid vakten 13.15).
Pris: 395 kr per person för Handelskammarens och Techtanks medlemsföretag. 595 kr per person för icke medlemmar. Moms tillkommer. I priset ingår fika och en enkel måltid. Obs! Om ditt företag är medlem i Techtank anger du detta i meddelanderutan i anmälan för att erhålla medlemspris!

Anmäl dig senast den 11/5. Anmälan är bindande, men platsen kan överlåtas. Vid utebliven närvaro utan avanmälan debiteras 250 kr. Begränsat antal platser!

Dela via

Relaterade nyheter

Aktuellt från Techtank

Via Omställningslyftet tar ITE Fabriks nästa steg i hållbarhetsarbetet

I början av året deltog ITE Fabriks AB från Olofström i Kickstart Hållbarhet, en av IUC Sveriges insatser inom projektet…

19 maj, 2023 — Lästid 4 min

Live in Blekinge

Aktuellt från Techtank | Pressutskick

Kraftfull satsning för att vi ska bli fler i Blekinge

Befolkningen i Blekinge behöver börja växa igen. Nu startar ”Live in Blekinge”, en kraftfull satsning för att fler ska leva…

2 juni, 2023 — Lästid 3 min

Exportprogram

Aktuellt från Techtank

Exportprogram för Techtanks medlemsföretag

Delta i exklusivt exportprogram för Techtanks medlemsföretag! Regional Exportsamverkan Blekinge erbjuder Techtanks medlemsföretag (små och medelstora företag, max 249 anställda…

19 maj, 2023 — Lästid 1 min

Diploma

Aktuellt från Techtank

Diploma – över 450 utbildningar på distans

Utbilda dig var du vill, när du vill! Genom Techtank har du möjlighet att teckna prisvärda licenser för utbildningar hos…

21 maj, 2023 — Lästid 2 min