Cirkulär ekonomi genom industriell samverkan

Just nu genomförs inom ramen för projektet Kickstart 2 en kartläggning av industrins omställningsbehov inom hållbarhet och cirkulär ekonomi. Att satsa på cirkulär ekonomi handlar om att generera vinster för både företaget och samhället. Det finns flera sätt att bli mer cirkulär. Exempelvis genom att öka användningen av återvunna råvaror, utveckla affärsmodellen till att erbjuda tjänster istället för att sälja produkter, genom förbättrad produktdesign med lägre resursåtgång eller ökad livslängd, bättre avfallshantering eller effektivare energianvändning.

Cirkulär ekonomi handlar även om att stärka lokal samverkan för att kunna dra nytta av möjligheter som ges av företagets lokalisering. Det kan handla om att avfall hos ett företag kan användas av ett annat företag, utveckling av gemensamma lösningar för energi- och servicetjänster eller samarbeten för att utveckla nya produkter.

– Under november-december genomför Techtank och NetPort Science Park därför tillsammans en kartläggning av industrins omställningsbehov inom hållbarhet och cirkulär ekonomi vars resultat kommer ligga till grund för olika insatser de kommande tre åren som är till gagn för industri- och teknikbranscherna, berättar Roland Porter, projektledare på Techtank.

Det finns två alternativ att besvara frågorna i kartläggningen för de medverkande företagen, antingen genom ett besök eller en telefonintervju.
Är du intresserad av att medverka i denna kartläggning med ditt företag är du varmt välkommen att kontakta för mer information!

Vill du veta mer?

Projektledare Kickstart 2

0793-47 99 64

Roland Porter

Projektledare Kickstart 2

Kontaktuppgifter

  • 0793-47 99 64

Dela via

Relaterade nyheter

Aktuellt från Techtank

Nu söker Techtank en projektledare

Vill du jobba med industrins gröna omställning? Då kanske du är vår nya kollega på Techtank! Vi söker nu en…

14 juni, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank

Tips på relevanta YH-utbildningar, korta kurser, för medarbetare i Blekinges industri

Myndigheten för yrkeshögskolan har i maj 2024 beviljat över 400 stycken korta YH-kurser, upp till 99 poäng (99 dagar) för…

17 juni, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank

Fler ska välja Blekinge – nu lanseras ett nytt platsvarumärke

Den 21 maj lanserades Blekinges nya platsvarumärke, en satsning som involverat över 600 personer. Syftet är att stärka Blekinges marknadsposition…

22 maj, 2024 — Lästid 3 min

Aktuellt från Techtank

Industriverken medlem i Techtanks industrikluster

Industriverken AB i Ronneby, med runt 55 anställda, är en fullservicepartner inom plåtpressning med en bred kunskap av att välja…

16 maj, 2024 — Lästid 1 min