Delegation från Coventry på ingång

Delegation från Coventry på ingång

Den 17-18 november kommer en delegation av näringslivsrepresentanter från Coventry, Storbritannien, på besök till Blekinge. Det är de sedan tidigare upparbetade kontakterna mellan Olofströms kommun, teknikklustret Techtank och Coventry City Council som ligger till grund för besöket, som inleds på NetPort Science Park i Karlshamn där delegationen får en presentation av NetPort Science Park, BBI (Blekinge Business Incubator), Gameport samt Sydsvenska Industri- och Handelskammaren. Därefter väntar möten med Region Blekinge, Olofströms kommun samt Techtank på kommunhuset i Olofström, där ett samarbetsavtal (Memorandum of Understanding) mellan Olofströms kommun och Coventry City Council kommer att undertecknas för fortsatt utbyte vad gäller näringslivsfrågor mellan de två kommunerna.

Resten av programmet ägnas åt företagsbesök på flera av Techtanks medlemsföretag som arbetar aktivt för ökad export mot just den brittiska marknaden. De företag som är delaktiga i Techtanks kontor som öppnade i Coventry tidigare i år är: EBP, Projektengagemang, Safeman, YTAB samt VA Automotive.

Delegationen kommer under dagarna även att få en presentation och rundtur på Volvo Cars i Olofström.
– Coventry räknas som Storbritanniens bilcentrum, där man bland annat hittar biltillverkare som Aston Martin och Jaguar, vilka företagen i Techtank arbetar aktivt med. Vi ser därför fram emot att visa våra gäster vilket arv vi har i vår region i form av Volvo, och hur det kommer sig att våra underleverantörer har den höga kompetens de har, säger Karin Andersson, kommunikationsansvarig på Techtank.

Dela via

Relaterade nyheter

Aktuellt från Techtank

Konferens inom kompetensförsörjning

Utvecklas och väx med rätt kompetens, en konferens den 21 mars med inspirerande talare från bland annat Myndigheten för yrkeshögskolan…

27 mars, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank

Robotresa gav mersmak för nya automationssatsningar

Den 28 februari åkte en fullsatt buss med representanter från runt 25 företag från södra Sverige på en studieresa till…

8 mars, 2024 — Lästid 6 min

Bild på mentor och adept

Aktuellt från Techtank

Dags att anmäla sig till Techtanks Mentorprogram 2024/2025

Efter två mycket uppskattade omgångar av Techtanks mentorprogram kör vi en ny omgång 2024-2025 med start i augusti. Ta chansen…

8 mars, 2024 — Lästid 3 min

Aktuellt från Techtank

Välkommen till Techtank Day 2024!

Den 25 april är det åter dags för Techtank Day. Detta år genomför vi vår årliga konferens och mötesplats för…

2 april, 2024 — Lästid 1 min