DigIT Hub stödjer ökad digitalisering av små- och medelstora företag i Sydsverige

Genom initiativet DigIT Hub har små och medelstora företag inom tillverkningsindustrin i Skåne och Blekinge möjlighet att hänga med i den digitala omställningen, där digitalisering används som en motor för att skapa hållbara, effektiva arbetsmetoder, stärkt konkurrenskraft och bättre anpassade tjänster.

DigIT Hub vänder sig specifikt till små- och medelstora företag inom tillverkningsindustrin, samt förvaltningar inom den offentliga sektorn. De initiativ man jobbar med faller brett inom områdena ”Smarta städer” och ”Smart industri”, där man erbjuder både grundläggande och avancerat digitaliseringsstöd inom följande insatsområden:

  • UTBILDA – DigIT Hub har nära samarbete med kompetenscenter, utbildningsleverantörer och forskningsinstitutioner för att se till att vi bygger digital kompetens inom sydsvenska organisationer – både vad gäller de medarbetare som idag är i arbete och våra framtida generationer.
  • TESTA – DigIT Hub erbjuder en rad olika digitala och fysiska testmiljöer där organisationer får prova på nya, digitala teknologier och arbetssätt med direkt stöd från experter. På så sätt är det möjligt att testa vad som passar den egna organisationen innan man gör en investering.
  • NÄTVERKA – DigIT Hub är ett neutralt forum för kontaktskapande mellan organisationer i behov av digitaliseringshjälp och leverantörer som erbjuder verktyg, tjänster och andra redskap för digitalisering. Genom nätverkande och matchmaking synliggörs tillgängliga resurser för digitalisering i södra Sverige.
  • INVESTERA – DigIT Hub hjälper organisationer att hitta finansiering för sina digitaliseringsinitiativ, och erbjuder en länk mot investerare och företagsutvecklare på regional, nationell och europeisk nivå.

Få stöd till digitalisering genom DigIT Hub

Det finns flera sätt att få stöd av DigIT Hub – anpassade efter en organisations behov, ambitionsnivå och målsättningar inom digitalisering. De enda förutsättningarna är att man:

  1. Är verksam i södra Sverige (Skåne och/eller Blekinge) och
  2. Representerar en förvaltning inom offentlig sektor, eller
    Representerar ett företag inom tillverkningsindustrin med mindre än 250 anställda.

Kontakta DigIT Hubs team för information och diskussion kring vilken hjälp ditt företag kan få!

Dela via

Relaterade nyheter
Innovation

Aktuellt från partner

Sök Innovationscheck 2022

Driver du ett aktiebolag eller en ekonomisk förening och befinner dig i en tidig innovationsfas? Då kan du få stöd…

29 augusti, 2022 — Lästid 2 min

Aktuellt från Techtank | Pressutskick

Välkommen till Techtank Day 2024!

Den 25 april är det åter dags för Techtank Day. Detta år genomför vi vår årliga konferens och mötesplats för…

2 april, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank

Konferens inom kompetensförsörjning

Utvecklas och väx med rätt kompetens, en konferens den 21 mars med inspirerande talare från bland annat Myndigheten för yrkeshögskolan…

27 mars, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank

Robotresa gav mersmak för nya automationssatsningar

Den 28 februari åkte en fullsatt buss med representanter från runt 25 företag från södra Sverige på en studieresa till…

8 mars, 2024 — Lästid 6 min