Direkta insatser med anledning av rådande läge kring Corona

Direkta insatser med anledning av rådande läge kring Corona

Ekonomin har tvärnitat. Techtank är medvetna om allvaret i situationen. Vi jobbar nu så hårt och snabbt vi kan för att bättre förstå situationen och utforma insatser och aktiviteter som kan bidra till att dämpa de negativa konsekvenserna. Nedan kan du läsa om några av våra aktiviteter och vad vi gör på kort, omedelbar sikt som kan vara extra relevant givet den nya situationen.

Information om alla våra evenemang och sammankomster finns som vanligt på https://bokning.techtank.se/. Där kan du också anmäla ditt deltagande. Framöver kommer de flesta av våra evenemang genomföras digitalt. Några kommer att flyttas till ett senare tillfälle, och något enstaka kommer ställas in.

Med start nästa vecka kommer vi dessutom att börja ta kontakt med våra medlemsföretag för att utforska specifika utmaningar samt möjliga åtgärder som kan adressera den nya situationen. Vill du kontakta oss redan nu för ett samtal så går det självklart bra!

Den närmaste tiden kommer vi att utforma ytterligare aktiviteter och insatser. Har ni information, insikter, tips eller idéer som ni tycker vi borde känna till, tveka inte att höra av er till mig eller någon av mina kollegor!

Jörgen Adolfsson
Klusterledare Techtank

070-991 80 03


DIGITALT FORUM FÖR ERFARENHETSUTBYTE OCH SAMTAL FÖR VD/PLATSCHEFER

Varje onsdag tre veckor framåt kl 13:15-14:00, med start 1 april, bjuder vi in VD/Platschefer i Techtanks medlemsföretag till ett digitalt forum där det ges möjlighet att utbyta erfarenheter och information, ge varandra stöd, tips och råd, samt spela in idéer och tankar om insatser och aktiviteter som kan genomföras inom ramarna för Techtank. Vi på Techtank håller i mötet. Men det finns ingen bestämd agenda eller tema för dessa forum utan vi fångar och utforskar det som kommer upp. Ett mejl med en kalenderbokning går ut inom kort till samtliga medlemsföretag som kan användas för att ansluta till samtalet. Ingen föranmälan krävs, bara koppla upp dig. Vid frågor eller för mer information om ovan, kontakta klusterledare .

WEBBINARIUM 31/3: VAD ÄR DET SOM HÄNDER?

Ekonomin tvärnitar. Börserna rasar. Permitteringar och varsel avlöser varandra. Vad är det egentligen som händer? Hur har denna situation uppstått? Och vad har vi framför oss? Vi har bett Andreas Bergh, välkänd nationalekonom från Lunds universitet, att hjälpa oss att från ett makroekonomiskt perspektiv förstå det som händer i ekonomin just nu. Koppla upp dig, lyssna, ställ frågor och diskutera!
Webbinariet riktar sig till de som ingår i ledningsgruppen för något av Techtanks medlemsföretag.
Till mer information och anmälan >>

WEBBINARIUM 7/4: LEDNINGSGRUPPSARBETE I KRISSITUATIONER

Nu är det kris. Ledningsgruppen ställs inför tidspress, tuffa utmaningar och svåra beslut. Vad händer med dynamiken i ledningsgruppen just i kriser? Hur påverkas gruppen och individerna? Och vad kan man göra för att maximera utväxlingen av ledningsgruppens arbete i en särskilt tuff situation?
Vi har bett Göran Alsén – forskare och lärare vid Lunds universitet och frekvent anlitad rådgivare till ledningsgrupper i stora och små svenska bolag och organisationer – att hjälpa oss att bättre förstå hur man kan få ledningsgruppen att fungera bättre i just krissituationer. Koppla upp dig, lyssna, ställ frågor och diskutera!
Webbinariet riktar sig till de som ingår i ledningsgruppen för något av Techtanks medlemsföretag.
Till mer information och anmälan >>

INFORMATION OM NATIONELLA STÖDPAKET

Det kommer ny information nästan dagligen om olika nationella stöd och stödpaket. För aktuell information rekommenderar vi Verksamt.se, där information om tillfälliga ändringar i lagar och regler från myndigheterna finns samlad som är viktig för dig som företagare att känna till med anledning av coronaviruset och covid-19. Till Verksamt.se >>

WEBBASERADE UTBILDNINGAR

Utbilda dig när och var du vill! Genom Techtank finns möjligheter för medlemsföretagen att teckna prisvärda licenser för digitala utbildningar hos Diploma. Man kan välja mellan 300 olika utbildningar inom områden som Affärsutveckling, Ledarskap, Försäljning, Miljö- och hållbarhetsarbete, LEAN och förbättringsarbete, Ekonomi och mycket mer.
Till mer information >>

DIALOG MED KOMMUNALA, REGIONALA OCH NATIONELLA AKTÖRER OCH FINANSIÄRER

Techtank har sedan en tid tillbaka dialog direkt med flera nationella aktörer och finansiärer om möjliga nya stöd och insatser som särskilt kan adressera den nya situationen. Vi för även diskussioner om möjligheter att anpassa och eventuellt stärka våra befintliga projekt för att dessa ska kunna göras mer relevanta för det nya läget. Ytterligare dialog på nationell nivå sker mellan IUC Sverige (i vilken Techtank ingår) och nationella aktörer och myndigheter. Vi samtalar även med bl.a. Region Blekinge, alla fem kommuner i Blekinge, Sydsvenska Handelskammaren, Metall och Teknikföretagen. Vårt mål är att dessa samtal ska omsättas i effektiva och relevanta insatser och aktiviteter som kan bidra till att dämpa de negativa konsekvenserna av den nuvarande situationen.

HÅLL KOLL PÅ KOMMANDE AKTIVITETER PÅ BOKNING.TECHTANK.SE

På Techtanks aktivitets- och bokningssida lägger vi löpande ut erbjudande om olika arrangemang såsom utbildningar och seminarier från såväl Techtank som våra partners. De flesta arrangemangen är öppna även för företag som inte är medlemmar i Techtank.
Förutom att hålla koll på denna bokningssida vill vi även tipsa om att följa Techtank på Facebook och LinkedIn där vi också lägger ut aktuell information om våra arrangemang!

 

Dela via

Relaterade nyheter
400 intervjuer

Aktuellt från Techtank

400 omställningsintervjuer med industriella SMF

Intervjuer med 400 små och medelstora industriföretag över hela landet ger inblick i industrins utmaningar och möjligheter. Nätverket IUC Sverige…

15 augusti, 2023 — Lästid 1 min

Svetsning på Svets o Montage

Aktuellt från Techtank

Techtank välkomnar Svets & Montage som ny medlem

Svets & Montage Industripartner AB i Mjällby har maskinpark, personal, erfarenhet och kompetens som är anpassad för specialtillverkning, enstaka produkter…

5 september, 2023 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank

Ansök nu till DigIT Hubs missionsprogram för ditt digitaliseringsprojekt

Just nu kan du som har ett litet till medelstort företag ansöka till DigIT Hubs Missionsprogram med experthjälp till ett…

7 juli, 2023 — Lästid 2 min

VR-glasögon

Aktuellt från Techtank

Kickstart 2: Innovation, grön omställning och partnerskap

Den 1 september startade det nya projektet Kickstart 2 som ska arbeta både med att utveckla Blekinges system av testbäddar som…

8 september, 2023 — Lästid 1 min