Holtab ny medlem i Techtank

Holtab är en av Nordens ledande leverantörer av lösningar för kraftöverföring med produkter som nätstationer, fördelningsstationer, teknikhus och lågspänningsställverk. Sedan slutet av februari är Holtab ny medlem i Techtanks industrikluster.

Roger Elfmark

– Vi vill ta del av nätverket vi kan få i regionen genom Techtank. Vi har en nystartad produktionsenhet i Olofström och är positiva till att samverka med andra industri- och teknikföretag i regionen. Vi tror att flera företag står för liknande utmaningar bl a avseende kompetensförsörjning och att en samverkan gynnar oss alla, säger Roger Elfmark, divisionschef Produkt på Holtab.

Ny produktionsenhet i Olofström

Holtabs huvudkontor och fabrik är lokaliserat till Tingsryd. Företaget har även produktion i Lidhult och Olofström, kontor på flera orter i Sverige samt i Danmark och Finland. Bolaget grundades 1973 och har idag cirka 250 anställda.

Under 2022 öppnade Holtab en ny fabrik i Olofström för att möta den stora efterfrågan på nätstationer. Den nya fabriken öppnades i en befintlig industrilokal på 3 900 m² som har rustats upp efter Holtabs behov. I dagsläget jobbar runt 25 personer här såsom montörer, elmontörer och logistikpersonal.

Personal på Holtab

Personal på Holtab i Olofström

Patrik Persson

– Det känns roligt och stimulerande att vi har tagit det här steget. I Olofström finns ett starkt näringsliv som präglas av en lång tradition som industribygd. Det skapar möjligheter för oss att fortsätta växa, säger Patrik Persson, vd Holtab.

En ökad orderingång gör att företaget expanderar.
– Våra produkter är en möjliggörare för ett fossilfritt samhälle och vi ser en enorm efterfrågan just nu, både i Sverige och på exportmarknaden. Den stora utmaningen är kompetensen. Vi kommer att behöva rekrytera många nya medarbetare framåt, säger Patrik Persson.

Årets karriärföretag

Holtab utnämndes nyligen till Årets Karriärföretag 2023. Utmärkelsen delas ut till ungefär 100 arbetsgivare i Sverige som anses vara mest attraktiva för studenter och yrkesverksamma att göra karriär på.

Pernilla Sundén

– Vi är oerhört glada och stolta över att vi lyfts fram som en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare. Särskilt roligt är det att vårt hållbarhetsarbete och vårt samarbete med skolor och universitet uppmärksammas, säger Pernilla Sundén, personalchef på Holtab.

Juryns motivering lyder:
Holtab är en spännande och engagerad arbetsgivare som gör ett exemplariskt employer branding-arbete. Samarbeten med inspirerande personer, skolor och universitet lockar unga talanger till Holtab och en stor bredd av karriär- och utvecklingsmöjligheter tror vi gör att de stannar. Hållbarhet genomsyrar både företagskulturen och företaget i stort. En mycket attraktiv arbetsgivare!

Läs mer om Holtab på företagets webb

Vill du veta mer?

VD & Klusterledare

076-861 27 43

Ingela Håkansson

VD & Klusterledare

Kontaktuppgifter

  • 076-861 27 43

Dela via

Relaterade nyheter

Aktuellt från Techtank

Via Omställningslyftet tar ITE Fabriks nästa steg i hållbarhetsarbetet

I början av året deltog ITE Fabriks AB från Olofström i Kickstart Hållbarhet, en av IUC Sveriges insatser inom projektet…

19 maj, 2023 — Lästid 4 min

Diploma

Aktuellt från Techtank

Diploma – över 450 utbildningar på distans

Utbilda dig var du vill, när du vill! Genom Techtank har du möjlighet att teckna prisvärda licenser för utbildningar hos…

21 maj, 2023 — Lästid 2 min

Exportprogram

Aktuellt från Techtank

Exportprogram för Techtanks medlemsföretag

Delta i exklusivt exportprogram för Techtanks medlemsföretag! Regional Exportsamverkan Blekinge erbjuder Techtanks medlemsföretag (små och medelstora företag, max 249 anställda…

19 maj, 2023 — Lästid 1 min

SPOK-mingel

Aktuellt från Techtank

Välbesökt SPOK-mingel på Sculptur

Den 12 maj arrangerades ett välbesökt SPOK-mingel på Sculptur i Karlshamn. På plats fanns formgivare, tillverkare och representanter från företagsfrämjande…

15 maj, 2023 — Lästid 2 min