Hur kan giggarna hjälpa till att lösa kompetensbristen ute hos företag?

Hur kan giggarna hjälpa till att lösa kompetensbristen ute hos företag?

Enligt Svenskt Näringsliv har så många som 7 av 10 företag idag svårt att rekrytera rätt kompetens. Samtidigt växer den så kallade ’gigekonomin’ och allt fler väljer att bli egenföretagare och att ’gigga’ framför en traditionell anställning. Hur kan giggarna hjälpa till att lösa kompetensbristen ute hos företag?

Emelie Fågelstedt är ’giggare’ sedan 10 år tillbaka och medgrundare av nätverket Svenska Nomader, Sveriges största nätverk för digitala nomader – personer som jobbar platsoberoende med världen som kontor. Inom ramen för projektet Framtidskompetens i Blekinge har Emelie Fågelstedt spelat in ett föredrag där hon pratar om vikten för företag att ha en gigstrategi. Lär dig mer om gigekonomin som fenomen och varför fler väljer att gigga och tillhöra olika typer av gig-nätverk. Ta del av insikter kring hur du kan bli en attraktiv uppdragsgivare och hur man kan sätta samman team bestående av både inhouse-personal och giggare som kan hjälpa företag att nå sina affärsmål.

Ett tips är att man i företagets ledningsgrupp ser denna film tillsammans för att sedan diskutera om och hur ditt företag skulle ha nytta av en så kallad gigstrategi!

Filmen finns att se nedan samt på Youtube >>


Om Framtidskompetens i BlekingeProjektet Framtidskompetens i Blekinge syftar till att stödja och utveckla små och medelstora företags förmåga och processer för att bli mer effektiva i sin kompetensförsörjning. Projektet pågår mellan 2019-03-01 och 2021-02-28 och medfinansieras av Europeiska unionen/Europeiska socialfonden. Techtank är projektägare och samverkanspartners är Blekinge Business Incubator, Blue Science Park samt NetPort Science Park.
Läs mer på: www.techtank.se/projekt/framtidskompetens-i-blekinge

Dela via

Relaterade nyheter

Aktuellt från Techtank

Konferens inom kompetensförsörjning

Utvecklas och väx med rätt kompetens, en konferens den 21 mars med inspirerande talare från bland annat Myndigheten för yrkeshögskolan…

27 mars, 2024 — Lästid 1 min

Bild på mentor och adept

Aktuellt från Techtank

Dags att anmäla sig till Techtanks Mentorprogram 2024/2025

Efter två mycket uppskattade omgångar av Techtanks mentorprogram kör vi en ny omgång 2024-2025 med start i augusti. Ta chansen…

8 mars, 2024 — Lästid 3 min

Aktuellt från Techtank | Pressutskick

Välkommen till Techtank Day 2024!

Den 25 april är det åter dags för Techtank Day. Detta år genomför vi vår årliga konferens och mötesplats för…

2 april, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank

Robotresa gav mersmak för nya automationssatsningar

Den 28 februari åkte en fullsatt buss med representanter från runt 25 företag från södra Sverige på en studieresa till…

8 mars, 2024 — Lästid 6 min