IGEday 25 mars 2022 i Blekinge

IGEday står för Introduce a Girl to Engineering day och är en dag som anordnas av Womengineer varje år. Företag runt om i hela Sverige öppnar upp sina dörrar för dig som är tjej eller identifierar dig som icke-binär och är mellan 13 och 19 år. Ta chansen att testa på hur det är att arbeta med teknik! I Blekinge kan du under IGEday den 25 mars 2022 besöka CGI, NKT, RISE, Södra Cell och Volvo Cars. Läs mer nedan och anmäl dig senast den 11/3 på: www.igeday.com

Poster IGEday

CGI, KARLSKRONA
Vad har företag inom finans, vård och kommunikation gemensamt? Jo, emellanåt behöver de alla hjälp utifrån för att nå sina resultat. Där kommer vi in i bilden! CGI är ett av världens största konsultföretag inom IT och affärsverksamhet. Men vad innebär det egentligen att arbeta som konsult? Ta reda på det tillsammans med oss – välkommen till vårt IGEday 2022!
Besöket genomförs på CGI i Karlskrona kl. 9-14.

NKT, KARLSKRONA
På NKT i Karlskrona tillverkar och installerar vi högspänningskablar för att överföra kraft från t ex vindkraftparker in till land och våra hushåll eller mellan två länder.
Välkommen att hänga med på en rundvandring i vår verksamhet och se vårt materiallaboratorium. Hos oss får du följa en energikabels spännande resa från A till Ö genom VR-glasögon. Det gäller att du sitter ner för känslan är nästan som att åka berg-och-dalbana! Självklart får du även möta några av våra kvinnliga ingenjörer!
Besöket genomförs på NKT i Karlskrona kl. 9-14.

RISE, OLOFSTRÖM
Välkommen till RISE – Research Institutes of Sweden – i Olofström! Vi fokuserar på forskning och utveckling för svensk industri inom t ex bil, flyg och rymd. Under eventet som sker online kommer vi ge dig en bild av vad man kan jobba med som ingenjör och forskare på RISE. Som deltagare kommer du ges en inblick i vår verksamhet genom digital rundvandring och du får tillfälle att ställa frågor till några av våra ingenjörer och forskare!
Besöket genomförs digitalt kl. 9-11.

SÖDRA CELL, MÖRRUM
Framtiden är gjord av träd. Den förnybara råvaran trä från våra medlemmars skogar blir trävaror, byggsystem, pappers- och textilmassa, drivmedel, energi och mycket mer. Välkommen till Södra! Är du nyfiken på kemi, miljö och energi och tycker du att hållbarhet är spännande och viktigt? Då kommer du att få en rolig upplevelse hos oss på Södra. Vi är ett gäng kvinnliga ingenjörer och tekniker som ser fram emot ett givande möte med dig. Du får en inblick i vad vi tycker är kul med våra olika jobb och vi visar dig hur vi tar hand om trädet, från plantan i skogen till färdig produkt.
Besöket genomförs digitalt kl. 9-11.

VOLVO CARS, OLOFSTRÖM
Det mesta du ser på en Volvobil kommer från Olofström! Välkommen till oss på Volvo Cars för en inspirerande, spännande och rolig upplevelsedag där du bland annat får testa hur det är att koda och programmera, köpa bil virtuellt samt lära sig mer om hur en ny Volvobil utvecklas och tillverkas.
Besöket genomförs på Volvo Cars i Olofström kl. 9-14.

Ladda ner poster om IGEday 2022 i Blekinge (pdf)

Vill du veta mer?

Kommunikationsansvarig & Projektledare

076-861 27 44

Karin Andersson

Kommunikationsansvarig & Projektledare

Kontaktuppgifter

  • 076-861 27 44

Dela via

Relaterade nyheter

Aktuellt från Techtank

Konferens inom kompetensförsörjning

Utvecklas och väx med rätt kompetens, en konferens den 21 mars med inspirerande talare från bland annat Myndigheten för yrkeshögskolan…

27 mars, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank | Pressutskick

Välkommen till Techtank Day 2024!

Den 25 april är det åter dags för Techtank Day. Detta år genomför vi vår årliga konferens och mötesplats för…

2 april, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank

Robotresa gav mersmak för nya automationssatsningar

Den 28 februari åkte en fullsatt buss med representanter från runt 25 företag från södra Sverige på en studieresa till…

8 mars, 2024 — Lästid 6 min

Bild på mentor och adept

Aktuellt från Techtank

Dags att anmäla sig till Techtanks Mentorprogram 2024/2025

Efter två mycket uppskattade omgångar av Techtanks mentorprogram kör vi en ny omgång 2024-2025 med start i augusti. Ta chansen…

8 mars, 2024 — Lästid 3 min