Inspirerande kvalitetsnätverksmöte

Marcus Ivarsson, utvecklingschef, och hans kolleger Martin Emanuelsson och Tomasz Stryczek, båda kvalitetsssamordnare, var värdar för Techtanks kvalitetsnätverksmöte på Södra Cell Mörrum den 9 maj.

Kvalitetsnätverket på Södra

Kvalitetsgänget på sodapannans tak 65,8 m upp.

Mötet hade fokus på Daglig Styrning och dess betydelse för att jobba systematiskt och långsiktigt med kvalitet. Marcus beskrev också hur väl förankrade de lokala målen var i Södra-koncernens 6 övergripande mål. En intressant aspekt på SCMs kvalitetsarbete är att Produktionen äger det totala ansvaret för produktens kvalitet. Utvecklingsavdelningen skapar förutsättningar för att kvaliteten är jämn och på rätt nivå enligt kundens önskemål.

– Södra Cell Mörrum har kommit långt i sitt systematiska arbete med att hantera avvikelser och förbättringar på ett sätt som engagerar alla anställda. Resultaten visualiseras och kan enkelt följas av alla anställda på intranätet vilket motiverar alla att bidra till målen. Besöket var väldigt inspirerande och mycket uppskattat av alla deltagare, berättar Bengt Gebert, ansvarig för kvalitetsnätverket på Techtank.

Intresseanmälan för att delta i kvalitetsnätverket

Nästa nätverksmöte, som är öppet för medarbetare vid Techtanks medlemsföretag, blir i september. Är du intresserad av att delta i kvalitetsnätverket går det bra att kontakta Bengt Gebert för mer information, se kontaktuppgifter nedan.

Vill du veta mer?

Projektledare Teknik & Innovation

070-686 32 25

Bengt Gebert

Projektledare Teknik & Innovation

Kontaktuppgifter

  • 070-686 32 25

Dela via

Relaterade nyheter

Aktuellt från Techtank

Konferens inom kompetensförsörjning

Utvecklas och väx med rätt kompetens, en konferens den 21 mars med inspirerande talare från bland annat Myndigheten för yrkeshögskolan…

27 mars, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank

Välkommen till Techtank Day 2024!

Den 25 april är det åter dags för Techtank Day. Detta år genomför vi vår årliga konferens och mötesplats för…

2 april, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank

Robotresa gav mersmak för nya automationssatsningar

Den 28 februari åkte en fullsatt buss med representanter från runt 25 företag från södra Sverige på en studieresa till…

8 mars, 2024 — Lästid 6 min

Bild på mentor och adept

Aktuellt från Techtank

Dags att anmäla sig till Techtanks Mentorprogram 2024/2025

Efter två mycket uppskattade omgångar av Techtanks mentorprogram kör vi en ny omgång 2024-2025 med start i augusti. Ta chansen…

8 mars, 2024 — Lästid 3 min