I jakten på talanger

I jakten på talanger

NetPort Science Park och Techtank har över 100 medlemmar inom olika branscher som skapar en utvecklande miljö med stora karriärmöjligheter. Många av företagen växer men ett av de största tillväxthindren är att hitta den personal som efterfrågas. För att synliggöra medlemmarnas behov och samtidigt underlätta att talangerna hittar till innovationsmiljöerna lanseras nu en gemensam jobbportal.

Portalen som NetPort Science Park och Techtank utvecklat är inte en ny platsbank utan en plattform som ger en samlad bild av innovationsmiljöernas behov.

– Kluster, science parks och inkubatorer spelar en nyckelroll för att attrahera talanger till regionen och våra tillväxtföretag. När vi pratar om talanger menar vi personer som bidrar till platsens och arbetsgivarens utveckling, vilket i Blekinge kan vara allt från verktygskonstruktörer till apputvecklare, säger Lotta Johansson, projektledare på NetPort Science Park.

Belyser möjligheter för både företag och talanger

Det handlar om att synas i rätt kanaler och nätverk. Dessutom är det viktigt att medlemmarna själva har koll på vad som efterfrågas i regionen. Ett annat syfte är att underlätta för personer med spetskompetens som söker jobb eller planerar söka sig till Blekinge. Plattformen syftar även till att hjälpa innovationsmiljöerna att på ett överskådligt sätt kunna bidra till medlemmarnas rekryteringsarbete.

– Genom den nya plattformen får vi översikt över vilka specifika kompetenser som efterfrågas just nu. Det gör att vi kan ha tentaklerna ute i vårt dagliga arbete då vi rör oss i relevanta nätverk och kanaler. Den är också ett bra verktyg för oss när vi är ute på exempelvis rekryteringsmässor och arbetsmarknadsdagar på universitet och högskolor, berättar Ingela Håkansson, projektledare på Techtank.

Mer information

Plattformen finns på www.talangattraktion.se

Kontaktpersoner

Lotta Johansson, NetPort Science Park, , 0735-79 79 88

Ingela Håkansson, Techtank, , 0768-61 27 43

Dela via

Relaterade nyheter

Aktuellt från Techtank

Robotresa gav mersmak för nya automationssatsningar

Den 28 februari åkte en fullsatt buss med representanter från runt 25 företag från södra Sverige på en studieresa till…

8 mars, 2024 — Lästid 6 min

Aktuellt från Techtank

Konferens inom kompetensförsörjning

Utvecklas och väx med rätt kompetens, en konferens den 21 mars med inspirerande talare från bland annat Myndigheten för yrkeshögskolan…

27 mars, 2024 — Lästid 1 min

Bild på mentor och adept

Aktuellt från Techtank

Dags att anmäla sig till Techtanks Mentorprogram 2024/2025

Efter två mycket uppskattade omgångar av Techtanks mentorprogram kör vi en ny omgång 2024-2025 med start i augusti. Ta chansen…

8 mars, 2024 — Lästid 3 min

Aktuellt från Techtank | Pressutskick

Dags för lansering av SuPr-nod Syd

SuPr (Sustainable Production) är en nationell nod för hållbar produktion. Techtank i Blekinge och IUC Syd i Skåne utgör tillsammans…

15 januari, 2024 — Lästid 1 min