Klusterledare till Techtank sökes

Klusterledare till Techtank sökes

Brinner du för en livskraftig industri?

Techtank söker nu en Klusterledare som vill vara med och driva en spännande utvecklingsresa och bidra till förnyelse och stärkt konkurrenskraft hos industri- och teknikföretagen i Blekinge med angränsande regioner.

OM TECHTANK

Techtank är ett klusterinitiativ med bas i Blekinge som arbetar för att främja utvecklingen för industriföretag, stärka deras konkurrenskraft och skapa tillväxt i regionen. Techtanks medlemsbas består av avancerade industri- och teknikföretag i alla storlekar – från små och medelstora företag till multinationella globalt ledande företag. Techtank arbetar aktivt och företagsnära med att identifiera företagens behov och utformar och samordnar insatser för att möta utmaningarna – i nutid och framtid. Läs mer på www.techtank.se.

Techtank ingår i det nationella nätverket IUC Sverige, vars mål är att bidra till en stark svensk industri, att skapa tillväxt och arbetstillfällen.

ARBETSUPPGIFTER

Techtank, som bildades 2015, befinner sig mitt i en spännande utvecklingsfas för att bli en både större och starkare aktör som kan främja utvecklingen för den breda industrin i regionen, men också göra avtryck nationellt och internationellt med olika spetsar. Som klusterledare kommer du att ha en viktig roll i att driva detta arbete framåt tillsammans med ett team av i nuläget fyra medarbetare. Till din hjälp har du även en styrelse bestående av representanter från industri, samhälle och akademi.

En prioriterad uppgift för klusterledaren är att få insikt i, förstå och bygga broar mellan de olika agendor som finns hos företagen, FoU-aktörer, utbildningsaktörer, finansiärer, myndigheter och offentliga organisationer. Omvärldsbevakning och omvärldsanalys är därför av stor betydelse i denna tjänst.

Som klusterledare ska du driva, leda och följa upp klustrets olika verksamheter och pågående projekt mot uppsatta mål. Merparten av Techtanks finansiering är externa medel sökta från olika fonder och andra offentliga aktörer. Som klusterledare kommer du ha en viktig uppgift i att säkra finansiering, både i form av projektmedel och andra medel från exempelvis region, kommuner och medlemsföretag för att skapa en stabil och ekonomiskt hållbar organisation.

Du har också ett ansvar och uppdrag att marknadsföra Techtank i olika forum, utveckla och stärka medlemsnyttan för företagen samt arbeta för att skapa förutsättningar för att bibehålla industrin som regionens starkaste och viktigaste näring.

En viktig uppgift är också att leda och utveckla klusterorganisationens medarbetare på olika sätt. Detta är av stor betydelse inte minst i en dynamisk och flexibel projektorganisation som Techtank.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har god kunskap om och förståelse för industriella frågor och företagsutveckling. Du har en naturlig nyfikenhet och ett genuint intresse för människor och teknik.

Du har arbetslivserfarenhet inom ett eller flera av följande områden: projektledning, affärsutveckling, teknikutveckling, kompetensutveckling.

Du har god samarbetsförmåga där laget är viktigare än jaget för att effektivt leverera resultat och nå verksamhetens olika målsättningar.

Du har eller har haft någon form av ledaransvar samt erfarenhet från eget budgetansvar, där det är givet att du har intresse för ekonomi, styrning och uppföljning.

Stor vikt läggs vid din kommunikativa förmåga, både internt och externt. Vi förutsätter att du både tycker om och har lätt för nätverksbyggande.

Tjänsten ställer krav på god struktur och organisationsförmåga. Att se helheten och att vara målinriktad är också egenskaper som vi värdesätter.

Meriterande är relevant utbildning med inriktning mot projektledning och ledarskap eller att du har skaffat dig motsvarande erfarenhet på annat sätt. Har du tidigare arbetat med projektledning inom EU-projekt är det också meriterande.

Önskvärt är att du är bekväm i att kommunicera på engelska i tal och skrift samt har goda kunskaper i Office-paketet.

Körkort och tillgång till bil krävs.

ARBETSGIVARE

Techtank tillhör organisatoriskt Olofströms Näringsliv AB, som är ett industri- och kontorsfastighetsbolag som ägs av Olofströms kommun till sin helhet. Bolaget fungerar också som Olofströms kommuns näringslivskontor och ska därigenom främja näringslivsutvecklingen på olika sätt inom kommunen. För mer information om vår verksamhet, besök www.olofstromsnaringsliv.se.

Olofströms Näringsliv AB och Techtank har sitt kontor på Innovation Park i Olofström.

YRKESROLL

Klusterledare för Techtank

ANSTÄLLNINGSFORM / VARAKTIGHET

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%.
Tillträde enligt överenskommelse.

LÖN

Månadslön. Vi tillämpar individuell lönesättning, enligt överenskommelse.

ANSÖKAN

Sista ansökningsdag är 2020-08-31.

Ansökan i form av personligt brev och CV skickas per e-post till:
eller per post till: Olofströms Näringsliv AB, Vällaregatan 30, 293 38 Olofström

KONTAKTINFORMATION

Vid frågor om tjänsten:

Morgan Bengtsson, Kommunalråd Olofströms kommun & Ordförande Olofströms Näringsliv AB
Telefon 0454-930 20, e-post:

Göran Johnsson, Ordförande Techtank
Telefon 070-5 56 14 95, e-post:

ÖVRIGT

Vi undanber oss bestämt alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

Dela via

Relaterade nyheter

Aktuellt från Techtank

Ställ ut i Business Blekingmontern på Elmia Subcontractor 2024

Välkommen att ställa ut med Business Blekinge på Elmia Subcontractor i Jönköping den 14-16 november. Mässan är norra Europas ledande…

7 maj, 2024 — Lästid 2 min

Aktuellt från Techtank

Rekordmånga deltagare på Techtank Day 2024

Närmare 150 deltagare från hela Blekinge med omnejd som representerade näringsliv, samhälle och akademi var på plats i Slottslängorna den…

30 april, 2024 — Lästid 8 min

Aktuellt från Techtank

Vitbok: IUC som kraft för att utmana och förflytta industrin – ett skarpt exempel från Omställningslyftet

Under 2022-2023 deltog samtliga 21 IUC-bolag och partner, från Luleå i norr till Malmö i söder, som projektpartner i Omställningslyftet…

28 april, 2024 — Lästid 2 min

Aktuellt från Techtank

Industriverken medlem i Techtanks industrikluster

Industriverken AB i Ronneby, med runt 55 anställda, är en fullservicepartner inom plåtpressning med en bred kunskap av att välja…

16 maj, 2024 — Lästid 1 min