Kockums Maskin ny medlem i Techtank

Kockums Maskin ny medlem i Techtank

Kockums Maskin AB är en av Sveriges större tillverkare av bearbetat gjutgods. Kontor och tillverkning finns i Kallinge med ca 65 anställda, och kunderna finns framför allt inom fordons- och verkstadsindustrin. Kockums Maskin kan med sitt gjuteri- och bearbetningskunnande ge teknisk support och ansvara för hela tillverkningsprocessen, från prototyp och modellframtagning till leverans av komplett komponent.

Sedan maj i år är Kockums Maskin medlem i Techtank. Vi frågar Mats Malmqvist, VD för företaget, varför man valt att gå med i Techtank och vad man hoppas få ut av sitt medlemskap?

– I dagens samhälle finns det en ökad internationalisering med en snabb och intensiv teknikutveckling. Angående teknikutvecklingen påtalas man att vi bara är i början av utvecklingen. Vi behöver tillsammans hjälpas åt för inte bara hinna med utan även sitta i förarsätet. Dessa hot (eller möjligheter) ställer högre krav på oss som underleverantörer i Sverige. Vi på Kockums Maskin tror att det främsta sättet att möta denna möjlighet är bli bättre och utveckla oss positivt. Techtank erbjuder idag med sitt nätverk att vi tillsammans med andra företag kan utveckla oss i rätt riktning.

Avslutningsvis, har ni något nytt på gång på Kockums Maskin som du vill passa på att lyfta fram?

– Vi jobbar för tillfället intensivt med flera nya potentiella detaljer som vi har stora förhoppningar att kunna ro hem. Något som jag gärna också lyfter fram är vårt arbete med våra interna processer och ständiga vilja att förbättra dessa.

Läs mer om Kockums Maskin AB på deras egen webbplats >>

Dela via

Relaterade nyheter
Bild på mentor och adept

Aktuellt från Techtank

Dags att anmäla sig till Techtanks Mentorprogram 2024/2025

Efter två mycket uppskattade omgångar av Techtanks mentorprogram kör vi en ny omgång 2024-2025 med start i augusti. Ta chansen…

8 mars, 2024 — Lästid 3 min

Aktuellt från Techtank

Robotresa gav mersmak för nya automationssatsningar

Den 28 februari åkte en fullsatt buss med representanter från runt 25 företag från södra Sverige på en studieresa till…

8 mars, 2024 — Lästid 6 min

Aktuellt från Techtank

Välkommen till Techtank Day 2024!

Den 25 april är det åter dags för Techtank Day. Detta år genomför vi vår årliga konferens och mötesplats för…

2 april, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank

Konferens inom kompetensförsörjning

Utvecklas och väx med rätt kompetens, en konferens den 21 mars med inspirerande talare från bland annat Myndigheten för yrkeshögskolan…

27 mars, 2024 — Lästid 1 min