LASERTOOL NY MEDLEM I TECHTANK

LASERTOOL NY MEDLEM I TECHTANK

Techtank välkomnar ytterligare ett medlemsföretag, LaserTool i Blekinge AB, som i 20 år har levererat laserhärdning av plåtformande/klippande pressverktyg till svensk bilindustri. Med Permanova Lasersystem som ny ägare till LaserTool kommer kunder och partners få utökade möjligheter och mervärden att ta del av.

– Vi ser en stor möjlighet att tillsammans med Techtanks nätverk skapa ännu större teknikspridning och i samband med ägarbytet hos LaserTool blir det en viktig del att medverka till. Permanova är idag Sveriges ledande leverantör av produktionssystem där laserkällan är basen, både inom svetsning, lödning, härdning samt additiv tillverkning, berättar Jan Kvist, nuvarande VD på LaserTool.

LaserTool kommer initialt behålla namnet som skapat ett varumärke inom området laserhärdning över hela Norden. I samband med tillträdet som äger rum 1:a januari 2021 kommer några förändringar att genomföras. Jan Kvist kommer fortsatt finnas kvar i bolaget men med fokus på marknadsarbete i rollen som säljansvarig. En Produktions/Platschef kommer att rekryteras till bolaget och Håkan Grubb, VD Permanova Lasersystem AB, blir formellt VD i LaserTool i Blekinge AB.

– I och med att jag framåt i huvudsak kommer att arbeta med marknadsföring och försäljning så möjliggör det kapacitet att närvara och bidra i Techtanks olika aktiviteter och insatser.

Om LaserTool

LaserTool har i 20 år levererat laserhärdning av plåtformande/klippande pressverktyg till svensk bilindustri. Med laserhärdning kan valda delar härdas som exempelvis slitageutsatta radier. Härdmetoden ger minimalt efterbearbetningsbehov och ett väsentligt bättre slitagemotstånd och ökad livslängd i verktyget.

– Vi ser en ökad användning av materialet som med laserhärdning kan ge stora kostnadsreduceringar, korta ledtider och slitstarka produkter inom många användningsområden. Vi ser idag ett ökat intresse av serieprodukter där laserhärdning kan skapa stora mervärden. Kunder finns inom verkstadsindustrin i hela landet, stora som små.

Läs mer på LaserTools hemsida >>


På bilden ovan ses nuvarande personalstyrka, från vänster:

Håkan Grupp (VD från 2021-01-01), Jan kvist, Hetty Van Wouden, Timmy Petersson, Marcus Lööv, Mattias Torikka

Dela via

Relaterade nyheter

Aktuellt från Techtank

Leankonferens Blekinge 2024 – vilken dag det blev!

Ett 80-tal deltagare som representerade företag från hela södra Sverige var på plats på Kreativum Science Center i Karlshamn när Leankonferens Blekinge…

7 mars, 2024 — Lästid 4 min

Aktuellt från Techtank

Konferens inom kompetensförsörjning

Utvecklas och väx med rätt kompetens, en konferens den 21 mars med inspirerande talare från bland annat Myndigheten för yrkeshögskolan…

27 mars, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank

Techtank välkomnar MCT Brattberg som ny medlem

MCT Brattberg, med säte i Karlskrona och ett 60-tal anställda, är ett globalt företag som specialiserar sig på design och…

8 mars, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank

Robotresa gav mersmak för nya automationssatsningar

Den 28 februari åkte en fullsatt buss med representanter från runt 25 företag från södra Sverige på en studieresa till…

8 mars, 2024 — Lästid 6 min