Leankonferens Blekinge – vilken premiär det blev!

Lapp på luckan när 130 deltagare från ett 40-tal olika företag och organisationer från hela södra Sverige samlades på Soft Center i Ronneby den 10 mars. Temat för denna första Leankonferens Blekinge var ”Hur kan ledarskap och förbättringskultur bidra till engagerade medarbetare och tillväxt i företag”. Förmiddagen bjöd på intressanta och inspirerande föredrag, nätverkande och viktiga samtal om lean och ledarskap.

Arrangörerna önskar rikta ett stort tack till alla som deltog, och givetvis inte minst till våra medverkande talare och paneldeltagare:

  • Bengt Savén, författare, inspiratör, utbildare och adjungerad professor i Hållbart Ledarskap och Systematisk Förbättring på Kungliga Tekniska Högskolan, som bl a pratade om vad som kännetecknar bra ledarskap, FFA = Förutsättningar – Förmåga – Attityd. Mer finns att läsa i boken LedarStegen!
  • HR-chef Thomas Sabel samt gruppsamordnare Helen Jonasson och Stefan Robertsson från Orbit One som berättade om företagets leanresa från verktyg till ledarskap, bl a om deras ledarskapsprinciper Tillsammans, Utmana dig själv, Seriöst kul, Se matchen och hur dessa bidrar till att stärka och utveckla ledarskapet.
  • Björn Langbeck, industriell expert från Tillväxtverket som pratade om industrins utmaningar och möjligheter, där ledarskap lyftes som en viktig del – ”all utveckling kräver ledarskap”.

Bland de medverkande fanns även Christian Silvasti från Produktionslyftet/Lean Forum, Bengt Gebert från Produktionslyftet/Techtank, Göran Johnsson från Techtank/Produktionslyftet samt Ingela Håkansson från Techtank, som även modererade konferensen.

Leankonferens Blekinge arrangerades av Techtank, som är en del av IUC Sverige, Produktionslyftet och Lean Forum i samarbete med Orbit One, vinnare av Svenska Leanpriset 2022.

Ladda ner presentationer från konferensen

Med LedarStegen till Lean – Bengt Savén

Från verktyg till ledarskap – The Orbit One Way

Industrins möjligheter och utmaningar – Björn Langbeck

Bilder från konferensen

Mentiresultat

Dagens sista fråga via Mentimeter på leankonferensen: Vad tar du med dig hem efter dagen?

Vill du veta mer?

VD & Klusterledare

076-861 27 43

Ingela Håkansson

VD & Klusterledare

Kontaktuppgifter

  • 076-861 27 43

Dela via

Relaterade nyheter

Aktuellt från Techtank

Ansök nu till DigIT Hubs missionsprogram för ditt digitaliseringsprojekt

Just nu kan du som har ett litet till medelstort företag ansöka till DigIT Hubs Missionsprogram med experthjälp till ett…

7 juli, 2023 — Lästid 2 min

VR-glasögon

Aktuellt från Techtank

Kickstart 2: Innovation, grön omställning och partnerskap

Den 1 september startade det nya projektet Kickstart 2 som ska arbeta både med att utveckla Blekinges system av testbäddar som…

8 september, 2023 — Lästid 1 min

Svetsning på Svets o Montage

Aktuellt från Techtank

Techtank välkomnar Svets & Montage som ny medlem

Svets & Montage Industripartner AB i Mjällby har maskinpark, personal, erfarenhet och kompetens som är anpassad för specialtillverkning, enstaka produkter…

5 september, 2023 — Lästid 1 min

400 intervjuer

Aktuellt från Techtank

400 omställningsintervjuer med industriella SMF

Intervjuer med 400 små och medelstora industriföretag över hela landet ger inblick i industrins utmaningar och möjligheter. Nätverket IUC Sverige…

15 augusti, 2023 — Lästid 1 min