Leankonferens Blekinge – vilken premiär det blev!

Lapp på luckan när 130 deltagare från ett 40-tal olika företag och organisationer från hela södra Sverige samlades på Soft Center i Ronneby den 10 mars. Temat för denna första Leankonferens Blekinge var ”Hur kan ledarskap och förbättringskultur bidra till engagerade medarbetare och tillväxt i företag”. Förmiddagen bjöd på intressanta och inspirerande föredrag, nätverkande och viktiga samtal om lean och ledarskap.

Arrangörerna önskar rikta ett stort tack till alla som deltog, och givetvis inte minst till våra medverkande talare och paneldeltagare:

  • Bengt Savén, författare, inspiratör, utbildare och adjungerad professor i Hållbart Ledarskap och Systematisk Förbättring på Kungliga Tekniska Högskolan, som bl a pratade om vad som kännetecknar bra ledarskap, FFA = Förutsättningar – Förmåga – Attityd. Mer finns att läsa i boken LedarStegen!
  • HR-chef Thomas Sabel samt gruppsamordnare Helen Jonasson och Stefan Robertsson från Orbit One som berättade om företagets leanresa från verktyg till ledarskap, bl a om deras ledarskapsprinciper Tillsammans, Utmana dig själv, Seriöst kul, Se matchen och hur dessa bidrar till att stärka och utveckla ledarskapet.
  • Björn Langbeck, industriell expert från Tillväxtverket som pratade om industrins utmaningar och möjligheter, där ledarskap lyftes som en viktig del – ”all utveckling kräver ledarskap”.

Bland de medverkande fanns även Christian Silvasti från Produktionslyftet/Lean Forum, Bengt Gebert från Produktionslyftet/Techtank, Göran Johnsson från Techtank/Produktionslyftet samt Ingela Håkansson från Techtank, som även modererade konferensen.

Leankonferens Blekinge arrangerades av Techtank, som är en del av IUC Sverige, Produktionslyftet och Lean Forum i samarbete med Orbit One, vinnare av Svenska Leanpriset 2022.

Ladda ner presentationer från konferensen

Med LedarStegen till Lean – Bengt Savén

Från verktyg till ledarskap – The Orbit One Way

Industrins möjligheter och utmaningar – Björn Langbeck

Bilder från konferensen

Mentiresultat

Dagens sista fråga via Mentimeter på leankonferensen: Vad tar du med dig hem efter dagen?

Vill du veta mer?

VD & Klusterledare

076-861 27 43

Ingela Håkansson

VD & Klusterledare

Kontaktuppgifter

  • 076-861 27 43

Dela via

Relaterade nyheter
Personal på Holtab

Aktuellt från Techtank

Holtab ny medlem i Techtank

Holtab är en av Nordens ledande leverantörer av lösningar för kraftöverföring med produkter som nätstationer, fördelningsstationer, teknikhus och lågspänningsställverk. Sedan…

22 mars, 2023 — Lästid 3 min

Aktuellt från Techtank

Mentorprogrammet: win-win för alla medverkande

Under det senaste året har Techtank genomfört en pilotomgång av ett Mentorprogram med 16 mentorer och adepter från olika företag…

17 mars, 2023 — Lästid 6 min

Scanbox bilder

Aktuellt från Techtank

Techtank välkomnar ScanBox som ny medlem

ScanBox utvecklar, tillverkar och säljer produkter för mattransport. Från fabriken i Olofström levererar företaget isolerade mattransportboxar runt om i världen…

9 mars, 2023 — Lästid 1 min

Bild på mentor och adept

Aktuellt från Techtank

Delta i nästa omgång av Techtanks mentorprogram

Efter en lyckad pilotomgång av Techtanks mentorprogram kör vi en ny omgång 2023-2024 med start i slutet av juni. Ta…

15 februari, 2023 — Lästid 2 min