Leankonferens Blekinge – vilken premiär det blev!

Lapp på luckan när 130 deltagare från ett 40-tal olika företag och organisationer från hela södra Sverige samlades på Soft Center i Ronneby den 10 mars. Temat för denna första Leankonferens Blekinge var ”Hur kan ledarskap och förbättringskultur bidra till engagerade medarbetare och tillväxt i företag”. Förmiddagen bjöd på intressanta och inspirerande föredrag, nätverkande och viktiga samtal om lean och ledarskap.

Arrangörerna önskar rikta ett stort tack till alla som deltog, och givetvis inte minst till våra medverkande talare och paneldeltagare:

  • Bengt Savén, författare, inspiratör, utbildare och adjungerad professor i Hållbart Ledarskap och Systematisk Förbättring på Kungliga Tekniska Högskolan, som bl a pratade om vad som kännetecknar bra ledarskap, FFA = Förutsättningar – Förmåga – Attityd. Mer finns att läsa i boken LedarStegen!
  • HR-chef Thomas Sabel samt gruppsamordnare Helen Jonasson och Stefan Robertsson från Orbit One som berättade om företagets leanresa från verktyg till ledarskap, bl a om deras ledarskapsprinciper Tillsammans, Utmana dig själv, Seriöst kul, Se matchen och hur dessa bidrar till att stärka och utveckla ledarskapet.
  • Björn Langbeck, industriell expert från Tillväxtverket som pratade om industrins utmaningar och möjligheter, där ledarskap lyftes som en viktig del – ”all utveckling kräver ledarskap”.

Bland de medverkande fanns även Christian Silvasti från Produktionslyftet/Lean Forum, Bengt Gebert från Produktionslyftet/Techtank, Göran Johnsson från Techtank/Produktionslyftet samt Ingela Håkansson från Techtank, som även modererade konferensen.

Leankonferens Blekinge arrangerades av Techtank, som är en del av IUC Sverige, Produktionslyftet och Lean Forum i samarbete med Orbit One, vinnare av Svenska Leanpriset 2022.

Ladda ner presentationer från konferensen

Med LedarStegen till Lean – Bengt Savén

Från verktyg till ledarskap – The Orbit One Way

Industrins möjligheter och utmaningar – Björn Langbeck

Bilder från konferensen

Mentiresultat

Dagens sista fråga via Mentimeter på leankonferensen: Vad tar du med dig hem efter dagen?

Vill du veta mer?

VD & Klusterledare

076-861 27 43

Ingela Håkansson

VD & Klusterledare

Kontaktuppgifter

  • 076-861 27 43

Dela via

Relaterade nyheter

Aktuellt från Techtank

Tips på relevanta YH-utbildningar, korta kurser, för medarbetare i Blekinges industri

Myndigheten för yrkeshögskolan har i maj 2024 beviljat över 400 stycken korta YH-kurser, upp till 99 poäng (99 dagar) för…

17 juni, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank

Nu söker Techtank en projektledare

Vill du jobba med industrins gröna omställning? Då kanske du är vår nya kollega på Techtank! Vi söker nu en…

14 juni, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank

Fler ska välja Blekinge – nu lanseras ett nytt platsvarumärke

Den 21 maj lanserades Blekinges nya platsvarumärke, en satsning som involverat över 600 personer. Syftet är att stärka Blekinges marknadsposition…

22 maj, 2024 — Lästid 3 min

Aktuellt från Techtank

Industriverken medlem i Techtanks industrikluster

Industriverken AB i Ronneby, med runt 55 anställda, är en fullservicepartner inom plåtpressning med en bred kunskap av att välja…

16 maj, 2024 — Lästid 1 min