MRT System ny medlem i Techtanks industrikluster

MRT System AB är ett teknikbolag med specialisering inom kvicksilveråtervinning. Under åren har MRT konstruerat maskiner för lampåtervinning m m. Under de senast två åren har de utvecklat sitt koncept ytterligare med nya maskiner som BPD-1000, en destillator för specialavfall, RPD, en roterande och idag världens största destillator för rening av större massor som landmassor, samt FPP-100 som är en maskin för återvinning av plattskärmar och LCD skärmar.

MRT har gjort totalt över 300 installationer på en global marknad och deras kunder finns representerade i alla världsdelar. De jobbar mot gruvindustrin, återvinningsindustrin, olja-gasindustrin samt kvicksilver kontaminerat specialavfall.

– MRT System har som affärsidé att samverka med företag i närområdet. Tillverkning och Innovation/Utveckling sker i en symbios som för vissa av våra partners har varit i mer än 25 år. Genom samverkan i Techtanks industrikluster ser vi en möjlighet att tillföra nya värden till våra lösningar. Vi ser också att vi kan bidra med nya utmaningar och affärer. All MRT-försäljning är export och nettokronor till det lokala affärslivet, säger Patrick Strandqvist, COO på MRT System.

Patrick, MRT System

MRT System ställde nyligen ut på IERC 2023, International Electronics Recycling Congress i Salzburg. Här syns Patrick Strandqvist framför företagets monter som bl a visade upp deras nya Flat Panel Processor FPP 80/100 som är upp emot 65 % snabbare än tidigare versioner och med möjlighet att seriekoppla fler FPP till samma matningslinje.

– Med vår utrustning kan återvinningen göras på ett effektivt och helt säkert sätt både för personal och miljö. Med kvicksilvret extraherat får vi välsorterade och rena fraktioner till optimalt värde och materialet kan återanvändas för tillverkning av nya produkter.

– Med en pandemi som ännu inte är över och ett oroligt världsläge tar vi inget för givet. Trots det ser vi ljust på framtiden ur ett affärsmässigt perspektiv men vi känner oss också både stolta och upprymda över att vara en del av något oerhört viktigt för vår planets framtid, avslutar Patrick.

MRT´s maskiner och vi värnar om framtiden, miljön och den personal som arbetar med dem.

For Returnity

MRT-Mercury-Recovery-Technology

One planet - MRT System

Läs mer om MRT System på deras webb

Vill du veta mer om Techtanks industrikluster?

VD & Klusterledare

076-861 27 43

Ingela Håkansson

VD & Klusterledare

Kontaktuppgifter

  • 076-861 27 43

Dela via

Relaterade nyheter
Bild på mentor och adept

Aktuellt från Techtank

Dags att anmäla sig till Techtanks Mentorprogram 2024/2025

Efter två mycket uppskattade omgångar av Techtanks mentorprogram kör vi en ny omgång 2024-2025 med start i augusti. Ta chansen…

8 mars, 2024 — Lästid 3 min

Aktuellt från Techtank

Välkommen till Techtank Day 2024!

Den 25 april är det åter dags för Techtank Day. Detta år genomför vi vår årliga konferens och mötesplats för…

2 april, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank

Konferens inom kompetensförsörjning

Utvecklas och väx med rätt kompetens, en konferens den 21 mars med inspirerande talare från bland annat Myndigheten för yrkeshögskolan…

27 mars, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank

Robotresa gav mersmak för nya automationssatsningar

Den 28 februari åkte en fullsatt buss med representanter från runt 25 företag från södra Sverige på en studieresa till…

8 mars, 2024 — Lästid 6 min