MRT System ny medlem i Techtanks industrikluster

MRT System AB är ett teknikbolag med specialisering inom kvicksilveråtervinning. Under åren har MRT konstruerat maskiner för lampåtervinning m m. Under de senast två åren har de utvecklat sitt koncept ytterligare med nya maskiner som BPD-1000, en destillator för specialavfall, RPD, en roterande och idag världens största destillator för rening av större massor som landmassor, samt FPP-100 som är en maskin för återvinning av plattskärmar och LCD skärmar.

MRT har gjort totalt över 300 installationer på en global marknad och deras kunder finns representerade i alla världsdelar. De jobbar mot gruvindustrin, återvinningsindustrin, olja-gasindustrin samt kvicksilver kontaminerat specialavfall.

– MRT System har som affärsidé att samverka med företag i närområdet. Tillverkning och Innovation/Utveckling sker i en symbios som för vissa av våra partners har varit i mer än 25 år. Genom samverkan i Techtanks industrikluster ser vi en möjlighet att tillföra nya värden till våra lösningar. Vi ser också att vi kan bidra med nya utmaningar och affärer. All MRT-försäljning är export och nettokronor till det lokala affärslivet, säger Patrick Strandqvist, COO på MRT System.

Patrick, MRT System

MRT System ställde nyligen ut på IERC 2023, International Electronics Recycling Congress i Salzburg. Här syns Patrick Strandqvist framför företagets monter som bl a visade upp deras nya Flat Panel Processor FPP 80/100 som är upp emot 65 % snabbare än tidigare versioner och med möjlighet att seriekoppla fler FPP till samma matningslinje.

– Med vår utrustning kan återvinningen göras på ett effektivt och helt säkert sätt både för personal och miljö. Med kvicksilvret extraherat får vi välsorterade och rena fraktioner till optimalt värde och materialet kan återanvändas för tillverkning av nya produkter.

– Med en pandemi som ännu inte är över och ett oroligt världsläge tar vi inget för givet. Trots det ser vi ljust på framtiden ur ett affärsmässigt perspektiv men vi känner oss också både stolta och upprymda över att vara en del av något oerhört viktigt för vår planets framtid, avslutar Patrick.

MRT´s maskiner och vi värnar om framtiden, miljön och den personal som arbetar med dem.

For Returnity

MRT-Mercury-Recovery-Technology

One planet - MRT System

Läs mer om MRT System på deras webb

Vill du veta mer om Techtanks industrikluster?

VD & Klusterledare

076-861 27 43

Ingela Håkansson

VD & Klusterledare

Kontaktuppgifter

  • 076-861 27 43

Dela via

Relaterade nyheter
Svetsning på Svets o Montage

Aktuellt från Techtank

Techtank välkomnar Svets & Montage som ny medlem

Svets & Montage Industripartner AB i Mjällby har maskinpark, personal, erfarenhet och kompetens som är anpassad för specialtillverkning, enstaka produkter…

5 september, 2023 — Lästid 1 min

VR-glasögon

Aktuellt från Techtank

Kickstart 2: Innovation, grön omställning och partnerskap

Den 1 september startade det nya projektet Kickstart 2 som ska arbeta både med att utveckla Blekinges system av testbäddar som…

8 september, 2023 — Lästid 1 min

400 intervjuer

Aktuellt från Techtank

400 omställningsintervjuer med industriella SMF

Intervjuer med 400 små och medelstora industriföretag över hela landet ger inblick i industrins utmaningar och möjligheter. Nätverket IUC Sverige…

15 augusti, 2023 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank

Ansök nu till DigIT Hubs missionsprogram för ditt digitaliseringsprojekt

Just nu kan du som har ett litet till medelstort företag ansöka till DigIT Hubs Missionsprogram med experthjälp till ett…

7 juli, 2023 — Lästid 2 min