NFO Drives ny medlem i Techtanks industrikluster

NFO Drives i Karlshamn är ett svenskt cleantech-företag som jobbar med utveckling och tillverkning av produkter för energi­effektivisering av elmotorer till maskiner, fläktar och pumpar med mera. Sedan mitten av december är NFO Drives ny medlem i Techtanks industrikluster.

Johan Braun NFO Drives

Johan Braun, VD på NFO Drives

– Vi har vårt säte i Karlshamn och strävar efter att jobba med underleverantörer inom Blekinge och närliggande län. Eftersom vissa av våra underleverantörer deltar i Techtank ser vi möjligheten att via industriklustret utöka våra relationer med både befintliga och nya leverantörer. Vi hoppas också kunna hitta nya kollegor genom att ta del av olika insatser inom kompetensförsörjning, berättar Johan Braun, VD på NFO Drives.

– För närvarande tar vi fram en ny produktserie som skall lanseras löpande med start 2024. Vi söker främst elektronikkonstruktörer, men kommer att förstärka även försäljningssidan.

NFO Drives AB (publ) utvecklar och tillverkar frekvensomriktare för störningsfri styrning av elmotorer för energieffektivisering av ventilations- och pumpanläggningar samt maskiner. NFO Drives patenterade teknik kan ge energibesparingar på upp till 70 procent utan att ge störningar på omgivande teknisk utrustning.

NFO Drives

Några av NFO Drives produkter

NFO Drives produkter används främst inom lantbruk, fastigheter, sjukhus samt industrier med krävande teknisk omgivning eller med höga elmiljökrav.

Bolaget är listat på Spotlight, www.spotlightstockmarket.com

Läs mer om NFO Drives på företagets hemsida

Vill du veta mer?

VD & Klusterledare

076-861 27 43

Ingela Håkansson

VD & Klusterledare

Kontaktuppgifter

  • 076-861 27 43

Dela via

Relaterade nyheter

Aktuellt från Techtank

Robotresa gav mersmak för nya automationssatsningar

Den 28 februari åkte en fullsatt buss med representanter från runt 25 företag från södra Sverige på en studieresa till…

8 mars, 2024 — Lästid 6 min

Aktuellt från Techtank

Konferens inom kompetensförsörjning

Utvecklas och väx med rätt kompetens, en konferens den 21 mars med inspirerande talare från bland annat Myndigheten för yrkeshögskolan…

27 mars, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank

Techtank välkomnar MCT Brattberg som ny medlem

MCT Brattberg, med säte i Karlskrona och ett 60-tal anställda, är ett globalt företag som specialiserar sig på design och…

8 mars, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank

Leankonferens Blekinge 2024 – vilken dag det blev!

Ett 80-tal deltagare som representerade företag från hela södra Sverige var på plats på Kreativum Science Center i Karlshamn när Leankonferens Blekinge…

7 mars, 2024 — Lästid 4 min