Ömsesidigt lärande i fokus – välkommen att gå med i Techtanks Leannätverk

Ömsesidigt lärande i fokus – välkommen att gå med i Techtanks Leannätverk

I Techtanks Leannätverk återfinns medarbetare i olika roller från såväl små- och medelstora som stora företag med det gemensamma intresset för Lean och ständiga förbättringar.
– Nätverket präglas av öppenhet och prestigelöshet där deltagarna verkligen vill lära av varandra. Vi avsätter därför mycket tid på våra träffar för diskussioner utifrån ett gemensamt lärande, berättar Martin Johansson, ansvarig projektledare på Techtank.

På årets första nätverksträff i början av februari var fokus för utbytet en föränderlig tid i och med pandemin och hur den har påverkat företagens LEAN- och förbättringsarbete. På nästa träff den 21 april väntar ett annat tema.

– Vi kommer att diskutera stagnation i olika former och hur man använder vetskapen om den för att bli bättre, berättar nätverkets champion Predrag Cituljski, som jobbar med utbildning och coachning med fokus på ledarskap och lean på Volvo Cars i Olofström.

Deltagarna i nätverket tycker att erfarenhetsutbytet företagen emellan är den absolut största vinsten med att delta, och det gäller inte bara de mindre företagen i nätverket.

– Även vi som stort företag kan absolut lära av de mindre företagen, menar Predrag Cituljski, och lyfter fram att även om företagen är olika så finns det många frågor som berör dem alla och som de kan ha ett värdefullt utbyte och lärande kring.

Ankin Liljegren, VD på El-yta, som varit med i nätverket sedan starten instämmer:

– För vår del är det jättebra att få ta del av andras erfarenheter. Hur har de gjort och tänkt i olika frågor? Vilka fallgropar har de råkat ut för? Att verkligen lära av varandra. Nätverket är en väldigt bra möjlighet att få feedback från andra på såväl konkreta frågor som mer abstrakta områden.

Vill du också delta i Techtanks Leannätverk?
Nästa träff är den 21 april kl 09.30-12 och hålls digitalt.
Välkommen att göra en intresseanmälan via https://bokning.techtank.se/natverk/3713-lean-/ eller skicka ett mail till .


Om Techtanks nätverk
Techtank driver nätverk inom flera olika områden. Nätverken är öppna för Techtanks medlemsföretag och de flesta nätverk träffas 3-4 gånger/år och har som mål att öka kompetensen hos deltagarna på olika sätt. Det kan vara genom erfarenhetsutbyte, inspirationsföreläsningar, anlitande av extern expertis m m. Agendan för nätverken styrs av de behov, utmaningar och önskemål som deltagande företag har. Oftast träffas nätverken på företagen och värdskapet cirkulerar. På detta sätt lär företagen känna varandras verksamheter vilket kan bidra till ökat utbyte och samarbete. I dagsläget genomförs nätverksträffarna dock digitalt.
Till mer information om nätverken:
https://bokning.techtank.se/natverk/

Dela via

Relaterade nyheter

Aktuellt från Techtank

Konferens inom kompetensförsörjning

Utvecklas och väx med rätt kompetens, en konferens den 21 mars med inspirerande talare från bland annat Myndigheten för yrkeshögskolan…

27 mars, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank

Leankonferens Blekinge 2024 – vilken dag det blev!

Ett 80-tal deltagare som representerade företag från hela södra Sverige var på plats på Kreativum Science Center i Karlshamn när Leankonferens Blekinge…

7 mars, 2024 — Lästid 4 min

Aktuellt från Techtank

Robotresa gav mersmak för nya automationssatsningar

Den 28 februari åkte en fullsatt buss med representanter från runt 25 företag från södra Sverige på en studieresa till…

8 mars, 2024 — Lästid 6 min

Aktuellt från Techtank

Techtank välkomnar MCT Brattberg som ny medlem

MCT Brattberg, med säte i Karlskrona och ett 60-tal anställda, är ett globalt företag som specialiserar sig på design och…

8 mars, 2024 — Lästid 1 min