Pilotåret av Omställningslyftet har gått i mål

För ett år sedan startade ett unikt pilot- och utvecklingsprojekt riktat mot svensk industri, Omställningslyftet. Nu har projektet gått i mål med lyckat resultat.

IUC-nätverkets 21 bolag, varav Techtank är ett, har samverkat och arbetat tillsammans med RISE, SISP – Swedish Incubators & Science Parks, IVL Svenska Miljöinstitutet samt Energikontoren Sverige för att stötta små- och medelstora industriföretag att utveckla effektivare produktionsmiljöer, utforska nya och klimat- och miljösmarta materialval och affärsmodeller. Allt med målsättningen att minska industrins klimatavtryck och samtidigt öka resultaten på sista raden.

IUC:s industricoacher, affärsutvecklare och projektledare – från norr till söder – har intervjuat, inspirerat, coachat, vidareförmedlat företag till forskning, finansieringsmöjligheter som sänker trösklarna till investeringar och – inte minst – vidareförmedlat flertalet små-och medelstora företag till nya utvecklingsresor inom Produktionslyftet.

Vi har mött alla typer av företag: de som vill men inte har kompetensen att starta, de som är nyfikna och redo och de som redan kommit långt på hållbarhetsresan.

Resultaten från vårt gemensamma arbete är slående:

  • Nära 8 av 10 deltagande företag uppger att Omställningslyftet har bidragit till ökad motivation att satsa på deras hållbarhetsarbete.
  • 7 av 10 företag upplever att insatserna till stor del eller mycket stor del har haft relevans för deras affär.
  • Hälften av företagen säger att Omställningslyftet har lett till nya kontakter.

IUC tackar för ett välfungerande samarbete med samtliga projektpartner. Tillsammans har vi visat att samverkan fungerar och skapar värde och affärsnytta ute hos företagen. IUC:s kompetenser, vår organisation och glöd för en grön, lönsam och jobbskapande industri i Sverige står redo för fortsatta samarbeten.

 

Vill du veta mer?

Projektledare Teknik & Innovation / Regionansvarig Syd Produktionslyftet

070-686 32 25

Bengt Gebert

Projektledare Teknik & Innovation / Regionansvarig Syd Produktionslyftet

Kontaktuppgifter

  • 070-686 32 25

Dela via

Relaterade nyheter
Personal från Techtank

Aktuellt från Techtank

Guldeken för Årets Tillväxtpris 2024 går till Techtank

När Guldeken, Blekinges näringslivsgala, genomfördes på Brinova Arena i Karlskrona den 4 oktober tilldelades Techtank Årets Tillväxtpris 2024, ett pris…

7 oktober, 2024 — Lästid 2 min

Aktuellt från Techtank

Är ni redo att accelerera ert företags gröna omställning?

Den gröna omställningen kräver en ny och resurseffektiv produktion, utveckling av klimatsmarta material och gröna och lönsamma affärsmodeller. Via Techtank…

23 september, 2024 — Lästid 4 min

Bildkollage från Leanspelet med Svets & Smide

Aktuellt från Techtank

Leanspelet blev en klockren start i Produktionslyftet för Svets & Smide

Den snabba teknik- och samhällsutvecklingen driver stora förändringar inom industrin. Möjligheterna är stora men utmaningarna finns också där i form…

12 september, 2024 — Lästid 7 min

Aktuellt från Techtank

Techtank nominerade till Årets tillväxtpris på Guldeken

Den 2 september presenterades de nominerade till priserna som delas ut på årets Guldeken, Blekinges näringslivsgala, den 4 oktober. Ett…

5 september, 2024 — Lästid 1 min