Spectram Technology ny medlem i Techtank

Spectram Technology AB i Karlshamn utvecklar och bygger kundanpassade industriella robotlösningar för additiv tillverkning. Spectram är starkt länkat till automationsintegratören Spectrum Technology AB, som sedan tidigare är medlem i Techtanks industrikluster. Nu väljer också Spectram att gå med i klustret.

– Som ett litet men växande bolag inom en framtidsbransch som additiv tillverkning är det bra för oss att få kontakt med större företag för att dra lärdomar och skapa nya möjligheter. Nätverket är viktigt för att skapa affärer, i form av samarbeten, nya affärsområden eller som teknikleverantörer, berättar Christian Magnusson, delägare i  Spectram Technology AB, och fortsätter:

– I egenskap av en drivare av ny teknik inom additiv tillverkning tror vi att vi kan komma att ha påverkan på hur industriföretagen i regionen kan anamma den nya tekniken. Vi har pågående diskussioner med flera av företagen kring reparation av verktyg med vår teknik, där vi 3D scannar, bygger på slitna ytor och fräser sedan till nominellt mått. Med vår kunskap inom AM kan vi också bidra med kunskap kring andra tekniker och hur företag kan använda dessa.

Läs mer om Spectram Technology på företagets hemsida

Dela via

Relaterade nyheter
Personal på PDS

Aktuellt från Techtank

Tillväxtanalyser ger viktig input till insatser för industrin

Techtank genomför regelbundet tillväxtanalyser på industriföretag i Blekinge för att fånga upp såväl utmaningar som möjligheter. Analyserna ligger sedan till…

20 september, 2022 — Lästid 2 min

Amon logotyp

Aktuellt från Techtank

Techtank välkomnar Amon som ny medlem

Amon AB i Urshult är ledande på avfettning av rör och rördelar av framför allt koppar och rostfritt material för…

6 oktober, 2022 — Lästid 1 min

Omställningslyftet

Aktuellt från Techtank

Omställningslyftet ska hjälpa företagen att ställa om

Omställningslyftet ger företag kunskap om hur de kan ställa om för att bidra till klimatmålen och därmed underlätta omställningen. Kärnan…

28 september, 2022 — Lästid 2 min

Person med kikare som spanar

Omvärldsbevakning från IUC

Tre tydliga trender som påverkar industrin – omvärldsbevakning september 2022

Vad händer i omvärlden som kan ha betydelse för dig och ditt företag? I denna trendspaning kan du läsa om…

21 september, 2022 — Lästid 6 min