Stort företagsengagemang i Techtanks nya styrelse

Stort företagsengagemang i Techtanks nya styrelse

På Techtank Member Day den 23 mars i år valdes den nya styrelsen för klusterinitiativet Techtank och ersätter därmed det tidigare strategirådet. Precis som i rådet finns i styrelsen fortsatt representation från industri, akademi och samhälle. Företagsrepresentanterna utgör majoritet i styrelsen och har valts av medlemsföretagen för att ytterligare stärka deras engagemang och intresse i den fortsatta utvecklingen av Techtank.

– Som invald ledamot i Techtanks styrelse ser jag möjligheter att kunna påverka vårt gemensamma arbete framåt och säkerställa att de aktiviteter och det arbete vi gör på bästa sätt gynnar våra medlemsföretag och regionen. Jag ser mig också som en ambassadör för nätverket och ska aktivt arbeta för att fler företag får upp ögonen för det goda arbete vi bedriver, säger Ulrica Larsson, fabrikschef på YTAB i Näsum.

Till ordförande för Techtank har Göran Johnsson utsetts, efter att under de senaste åren även lett det tidigare strategirådet. Som ordförande i Metallindustriarbetareförbundet (numera IF Metall) under åren 1993-2005 och med rötterna i Olofströms kommun där han en gång började på Volvo som verkstadsarbetare finns ett stort intresse både för industrins och regionens utveckling.

– Den tidigare organisationen med Strategiråd har fungerat bra. I takt med att Techtank har utvecklats ökar vi nu tempot och den valda styrelsen ansvarar för att medlemmarna i Techtank vinner på sitt medlemskap. Jag är stolt över att jag fått förtroendet att vara ordförande i Techtank. Tillsammans gör vi såväl företagen som Olofströmsregionen starkare, säger Göran Johnsson.

Dags för nästa kapitel

Till vice ordförande i Techtank valdes Stephan Bengtsson, VD och ägare för Safeman AB i Olofström.

– Jag är glad och stolt inför uppdraget, jag har haft glädjen att vara med från starten med Jobb till 1000 som sedan blev Techtank, en satsning som Olofströms kommun ska ha en eloge för. Vägen hit där vi är idag har inte varit rak, tuffa diskussioner som lett fram till kloka beslut och en utveckling av klusterinitiativet. Många fina insatser har gjorts!

När vi frågar Stephan Bengtsson vilka förväntningar han har på Techtanks arbete framöver, beskriver han det som att börja nästa kapitel i Techtanks historia. Från att ta det från en verksamhet helt beroende av stöd inte minst från EU till en verksamhet som ska skapa värden som gör att medlemmar och andra intressenter är beredda på att stå för en större del av intäkterna.

– Det är en spännande uppgift som jag känner stor ödmjukhet inför, men också stor inspiration av att få vara med på ”kommandobryggan”. Vi har ett gott lag i Techtanks stab som alltid ställer rätt fråga: vad kan vi göra för er, våra medlemmar. Det är i den frågan allt vi gör, blir till. Jag vill avsluta med ett citat från Ingvar Kamprad: Härliga framtid – det mesta är ännu ogjort!


FAKTA

Techtanks styrelse
Göran Johnsson (ordförande)
Stephan Bengtsson, Safeman (vice ordförande)
Ulrica Larsson, YTAB
Mikael Vessin, Volvo Cars
Mats Lundin, Swerea IVF
Magnus Nilsson, Tre D Mekaniska
Paul Jarnehäll, ÅF
Ronnie Rossander, EBP
Tobias Larsson, Blekinge Tekniska Högskola
Sara Rudolfsson, Olofströms kommun
Anna-Lena Cederström, Region Blekinge (adjungerad)
Techtanks stab (adjungerad)

Om Techtank
Techtank är ett teknikkluster i södra Sverige som samlar avancerade industri- och teknikföretag. Medlemsföretagen har kunder på olika internationella marknader och inom olika branscher, inte minst fordonsindustrin som för många utgör basen. Tillsammans arbetar Techtank med partners från samhälle och akademi för att nå nya marknader, driva teknikutveckling samt attrahera och utveckla kompetens.

Dela via

Relaterade nyheter

Aktuellt från Techtank

Techtank välkomnar MCT Brattberg som ny medlem

MCT Brattberg, med säte i Karlskrona och ett 60-tal anställda, är ett globalt företag som specialiserar sig på design och…

8 mars, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank

Konferens inom kompetensförsörjning

Utvecklas och väx med rätt kompetens, en konferens den 21 mars med inspirerande talare från bland annat Myndigheten för yrkeshögskolan…

27 mars, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank

Robotresa gav mersmak för nya automationssatsningar

Den 28 februari åkte en fullsatt buss med representanter från runt 25 företag från södra Sverige på en studieresa till…

8 mars, 2024 — Lästid 6 min

Aktuellt från Techtank

Leankonferens Blekinge 2024 – vilken dag det blev!

Ett 80-tal deltagare som representerade företag från hela södra Sverige var på plats på Kreativum Science Center i Karlshamn när Leankonferens Blekinge…

7 mars, 2024 — Lästid 4 min