Tarkett ny medlem i Techtank

Tarkett ny medlem i Techtank

Tarkett i Ronneby är sedan mitten av oktober nytt medlemsföretag i Techtank. Platschef Patric Olsson berättar varför de väljer att ansluta sig till klusterinitiativet.

– Vi går in en era av stora investeringar vad gäller inte minst digitalisering och automatisering, där vi behöver skaffa oss ny kunskap och kompetens. Vi ser stora fördelar med att samarbeta och utbyta erfarenheter inom dessa områden med andra företag och aktörer, vilket är en av de stora anledningarna till varför vi vill delta i Techtank.

Del av en global koncern

Tarkett är idag ett av världens största golvföretag med verksamhet i över 100 länder och med totalt ca 13 000 medarbetare. Företaget är noterat på Euronext i Paris och huvudkontoret ligger i samma stad. Ursprunget till Tarkett kommer dels från Sverige och Frankrike men även från andra delar av världen och präglas av ett starkt industriellt entreprenörsskap, en tidig tro på internationalisering och ett brinnande intresse för alla slags golvmaterial.

– Här i Ronneby har vi runt 550 medarbetare. Vår inriktning är tillverkning av homogena plastgolv av högsta kvalitet till sjukhus, skolor, sportanläggningar, äldreboenden, butiker och andra offentliga miljöer världen över, säger Patric Olsson.

Dela via

Relaterade nyheter

Aktuellt från Techtank

Robotresa gav mersmak för nya automationssatsningar

Den 28 februari åkte en fullsatt buss med representanter från runt 25 företag från södra Sverige på en studieresa till…

8 mars, 2024 — Lästid 6 min

Aktuellt från Techtank | Pressutskick

Välkommen till Techtank Day 2024!

Den 25 april är det åter dags för Techtank Day. Detta år genomför vi vår årliga konferens och mötesplats för…

2 april, 2024 — Lästid 1 min

Bild på mentor och adept

Aktuellt från Techtank

Dags att anmäla sig till Techtanks Mentorprogram 2024/2025

Efter två mycket uppskattade omgångar av Techtanks mentorprogram kör vi en ny omgång 2024-2025 med start i augusti. Ta chansen…

8 mars, 2024 — Lästid 3 min

Aktuellt från Techtank

Konferens inom kompetensförsörjning

Utvecklas och väx med rätt kompetens, en konferens den 21 mars med inspirerande talare från bland annat Myndigheten för yrkeshögskolan…

27 mars, 2024 — Lästid 1 min