Techtank etablerar sig i Coventry för ökad tillväxt

Techtank etablerar sig i Coventry för ökad tillväxt

Techtank öppnade officiellt sitt nya kontor i Coventry, Storbritannien, med en invigningsceremoni på fredagen den 23 september. Invigningen väckte stort intresse i Coventry och Techtanks medlemsföretag ser nu framemot att ytterligare stärka sin närvaro på den brittiska marknaden.

Invigningen föregicks av två dagar med utställningar och möten på ”Jaguar Street” på Jaguar Land Rover i Gaydon och Whitley där sex av Techtanks medlemsföretag deltog – EBP, Kockums Maskin, PE, Safeman, VA Automotive och YTAB.
– Vi vet att det finns ett stort intresse för svenska underleverantörer här, och märker tydligt att vi blir ännu mer intressanta som kluster då vi tillsammans kan erbjuda hela värdekedjan, berättar Ulrica Larsson, VD på EBP, som sedan flera år levererar komponenter till Storbritannien, men ser stora möjligheter att öka exporten dit ytterligare.

Stort intresse från kommun och näringsliv i Coventry
Techtank offentliggjorde kontorets öppnande under en mottagning i stadshuset i Coventry den 23 september. På plats fanns ett 50-tal representanter från bl a Coventry City Council, Coventry & Warwickshire Chamber of Commerce, Coventry & Warwickshire Growth Hub, UK Trade & Investment, och inte minst kunder och potentiella kunder från bl a Aston Martin, Jaguar Land Rover och London Taxi Company. På plats från Sverige fanns representanter från sju av Techtanks medlemsföretag. Även Business Swedens Londonkontor fanns representerat.

Craig Humphrey, VD på Coventry & Warwickshire Growth Hub, där Techtank har sina lokaler, var en av dem som hälsade Techtank välkomna under mottagningen:
– Tillkännagivandet av Techtanks satsning här i Coventry är fantastiska nyheter. Deras medlemmar ser potentialen i Coventry and Warwickshire, inte minst inom avancerad tillverkning och bilindustri. De representerar ett stort spann av industrispecialister och vi ser att de tillför mycket värde till vår Supply Chain genom en ökad nivå av expertis lokalt här i Coventry.

Jim O´Boyle, kommunalråd med ansvar för tillväxtfrågor i Coventry, som också höll välkomsttal under mottagningen, fyllde i:
– Den avancerade tillverkningsindustrin blomstrar i Coventry. Vår långa industritradition är känd över hela världen och vi kommer att fortsätta arbeta hårt för att attrahera nya investeringar och att företag och kluster såsom Techtank vill etablera sig här.

Långsiktigt arbete ger resultat
Anders Borgehed, klusterledare på Techtank, berättar att man från Techtanks sida arbetat under snart två års tid med att bygga upp relationerna med region och näringsliv i Coventry.
– Den här typen av utvecklingsarbete tar tid men vi ser nu resultatet genom ökad kännedom om oss här i Coventry, inte minst genom vår lokala närvaro, stort intresse från näringslivet och fler offertförfrågningar till våra medlemsföretag. Våra medlemsföretag har mycket att erbjuda, och de företag som deltog i våra olika säljaktiviteter under den gånga veckan åkte hem med flera intressanta leads.
– Vi är mycket nöjda med att arbeta i och med Coventry. Det välkomnande vi fått har imponerat stort på oss och det stärker oss i vårt beslut att göra Coventry till vårt andra hem. Vi tror att detta kommer att ge ringar på vattnet för fler företag i vår region som är intresserade av den brittiska marknaden.

Bild ovan är från invigningen. På bilden ses representanter från Techtank och sju av dess medlemsföretag (BRODD Automation, EBP, Kockums Maskin, PE, Safeman, VA Automotive och YTAB), Business Sweden UK, Coventry & Warwickshire Growth Hub samt 52Global som Techtank anlitar för att driva kontoret i Coventry.

Dela via

Relaterade nyheter

Aktuellt från Techtank

Välkommen till Techtank Day 2024!

Den 25 april är det åter dags för Techtank Day. Detta år genomför vi vår årliga konferens och mötesplats för…

2 april, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank

Konferens inom kompetensförsörjning

Utvecklas och väx med rätt kompetens, en konferens den 21 mars med inspirerande talare från bland annat Myndigheten för yrkeshögskolan…

27 mars, 2024 — Lästid 1 min

Bild på mentor och adept

Aktuellt från Techtank

Dags att anmäla sig till Techtanks Mentorprogram 2024/2025

Efter två mycket uppskattade omgångar av Techtanks mentorprogram kör vi en ny omgång 2024-2025 med start i augusti. Ta chansen…

8 mars, 2024 — Lästid 3 min

Aktuellt från Techtank

Robotresa gav mersmak för nya automationssatsningar

Den 28 februari åkte en fullsatt buss med representanter från runt 25 företag från södra Sverige på en studieresa till…

8 mars, 2024 — Lästid 6 min