Techtank knyter kontakter med Coventry

Techtank knyter kontakter med Coventry

Den 19 november var Techtank inbjudna till Coventry i Storbritannien för att knyta kontakter med såväl kommun som näringsliv där, i syfte att öppna nya dörrar för Blekingeföretag som vill expandera på den brittiska marknaden.

En delegation från Blekinge med representanter från Techtank, Olofströms kommun, Region Blekinge och Sydsvenska Handelskammaren fick den 19 november möjligheten att på plats i Coventry diskutera möjliga samarbeten mellan de två regionerna med fokus på affärsmöjligheter för Blekinges företag.

Två starka industriregioner möttes
Dagen inleddes på Coventry & Warwickshire Growth Hub där möjligheter för företag att få stöd med både lokaler och annat vid en etablering i Coventry presenterades. Därefter besöktes den regionala handelskammaren, Coventry & Warwickshire Chamber of Commerce, där Techtank fick möjlighet att presentera sig, sina medlemmar och vad de kan erbjuda. Deltog gjorde även Techtanks medlemsföretag EBP som redan idag är aktiva på den brittiska marknaden och som tillsammans med företagsnätverket Techtank Automotive vill öka affärerna på andra sidan Nordsjön.

– Vi fick en mycket bra respons från Handelskammaren som verkligen fick upp ögonen för vårt näringsliv och kunde se många gemensamma beröringspunkter. Precis som vår region är Coventry känd för sin starka industritradition, berättar Anders Borgehed, klusterledare för Techtank, och får medhåll från Olofströms kommunalråd Sara Rudolfsson:

– Utifrån kommunens fokus på fler arbetstillfällen och tillväxt ser vi en oerhörd potential i det samarbete vi nu inlett med Coventry. Genom att våra företag ges möjligheter till en större marknad skapas förutsättningar för ökad export inom fordonssektorn, men också andra branscher. Mitt intryck är att företagen i Olofström har en kompetens som är högt efterfrågad i Coventry och att det finns möjligheter till ömsesidig vinning på ett samarbete.

Att det finns ett behov av kvalificerade underleverantörer i England bekräftades också av de företagsrepresentanter från bland annat Jaguar/Land Rover och Aston Martin som deltog under kvällens mottagning.

Utbyte kring regional utveckling
Besöket avslutades med ett möte med ledande politiker och tjänstemän på Coventry kommun, något som resulterade i samtal kring gemensamt utbyte i frågor kring regional utveckling i ett bredare perspektiv då Blekinge och Coventry-regionerna har många gemensamma nämnare.

– Vi hade en intensiv och väldigt givande dag i Coventry som innehöll många bra diskussioner med representanter från både näringsliv och samhälle. Vi kunde se många möjligheter till samarbete mellan våra regioner och förhoppningsvis också affärer för våra företag i länet. Vi ser nu fram emot att Coventry kommer till Blekinge för att besöka oss och vårt näringsliv, avslutar Christina Mattisson, regionråd för Region Blekinge, som tillsammans med Olofströms kommun och EU medfinansierar Techtank.

Mer information
Anders Borgehed, klusterledare, Techtank, tel. 0768-61 27 42
Sara Rudolfsson, kommunalråd, Olofströms kommun, tel. 0733-98 54 63
Christina Mattisson, regionråd, Region Blekinge, tel. 0709-31 30 09

Bild:
Från besöket på Coventry & Warwickshire Chamber of Commerce (C&W Chamber)
Bakre raden från vänster till höger: Ajay Desai, director international trade C&W Chamber, Simon Lilley, key account manager EBP, Louise Wall, commercial director C&W Chamber, Peter Burns, president C&W Chamber, Anders Borgehed, klusterledare Techtank, Paul Sullivan, VD 52Global
Främre raden från vänster till höger: Ulrica Larsson, VD EBP, Ulrika Dieroff, chef Affärsservice Sydsvenska Handelskammaren, Sara Rudolfsson, kommunalråd Olofström, Christina Mattisson, regionråd Blekinge, Karin Andersson, kommunikationsansvarig Techtank.

Dela via

Relaterade nyheter

Aktuellt från Techtank

Robotresa gav mersmak för nya automationssatsningar

Den 28 februari åkte en fullsatt buss med representanter från runt 25 företag från södra Sverige på en studieresa till…

8 mars, 2024 — Lästid 6 min

Aktuellt från Techtank

Konferens inom kompetensförsörjning

Utvecklas och väx med rätt kompetens, en konferens den 21 mars med inspirerande talare från bland annat Myndigheten för yrkeshögskolan…

27 mars, 2024 — Lästid 1 min

Bild på mentor och adept

Aktuellt från Techtank

Dags att anmäla sig till Techtanks Mentorprogram 2024/2025

Efter två mycket uppskattade omgångar av Techtanks mentorprogram kör vi en ny omgång 2024-2025 med start i augusti. Ta chansen…

8 mars, 2024 — Lästid 3 min

Aktuellt från Techtank | Pressutskick

Välkommen till Techtank Day 2024!

Den 25 april är det åter dags för Techtank Day. Detta år genomför vi vår årliga konferens och mötesplats för…

2 april, 2024 — Lästid 1 min