Techtank ny samarbetspartner till IUC Sverige

Techtank ny samarbetspartner till IUC Sverige

Techtank har nyligen tecknat avtal med IUC Sverige AB för att bli en av IUC-nätverkets samarbetspartners. Genom detta får Techtank tillgång till en rad värdefulla verktyg i sitt fortsatta arbete med att stärka industrins konkurrenskraft i Blekinge.

– Vi är väldigt glada att ha fått till stånd detta avtal. Techtank blir nu del av ett större nätverk av IUC-bolag och samarbetspartners över hela landet. Vi får tillgång till kompetenser, metoder och verktyg som gör att Techtank kan ännu bättre stödja industriföretagen i vår region. Inte minst inom områden som teknikutveckling, kompetensutveckling och digitalisering kommer vi att kunna erbjuda flera intressanta insatser och aktiviteter, t ex Tillväxtanalyser, Inspiration för digitalisering, nya kunskaper från strategiska forskningsprogram, säger Jörgen Adolfsson, klusterledare för Techtank.

Regional förankring genom IUC-nätverket

IUC-nätverket (Industriella Utvecklingscentra) består av totalt 15 regionala IUC-bolag och samarbetspartners spridda över hela landet. Tillsammans utvecklar de olika arbetssätt och tjänster för att stödja utveckling av små- och medelstora företag inom industrin. Det gemensamma målet är att bidra till en stark svensk industri, att skapa tillväxt och arbetstillfällen.

Varje IUC-bolag eller samarbetspartner verkar inom en definierad geografisk region, vilket ställer krav på god kunskap om och kontakt med industriföretagen i regionen. Genom avtalet med Techtank finns nu IUC-nätverket representerat även i Blekinge.

– Techtank är en naturlig samarbetspartner till oss. Precis som IUC arbetar Techtank för en ökad konkurrenskraft och tillväxt för industriföretagen, och några av de huvudområden som är viktiga för oss – verksamhetsutveckling och kompetensförsörjning – är också frågor som ligger högt på agendan för Techtank. Vi ser fram emot att vi nu via Techtank kan bli mer aktiva i Blekinge, berättar Martin Hedman, VD för IUC Sverige AB.

Mer information

Jörgen Adolfsson
Klusterledare Techtank
0709-91 80 03

Martin Hedman
VD IUC Sverige AB
0708-28 17 32

OM TECHTANK
Techtank är ett klusterinitiativ som samlar och finns till för att stärka konkurrenskraften hos avancerade teknik- och industriföretag, med särskilt fokus på materialbearbetning, i främst Blekinge, men även södra Småland och östra Skåne. Techtank hjälper företagen att möta utmaningar och kapitalisera på möjligheter inom tre områden:

  1. affärsutveckling/tillväxt,
  2. kompetensutveckling/kompetensförsörjning samt
  3. teknikutveckling/innovation.

Om IUC-nätverket
IUC-nätverket är ett operativt innovationsnätverk. Det skapar mervärde för företagen som berörs, och tillför samhället tillväxtkraft genom lokala, regionala och nationella utvecklingsprojekt. Tack vare de samlade resurserna och de goda företagskontakterna kan vi hjälpa till att realisera nya idéer och affärsutvecklande möjligheter. Erfarenheter från framgångsrika utvecklingsprojekt inom ett IUC-bolag sprids inom nätverket och kommer till nytta i övriga delar av landet.
www.iuc.se

Dela via

Relaterade nyheter

Aktuellt från Techtank | Pressutskick

Välkommen till Techtank Day 2024!

Den 25 april är det åter dags för Techtank Day. Detta år genomför vi vår årliga konferens och mötesplats för…

2 april, 2024 — Lästid 1 min

Bild på mentor och adept

Aktuellt från Techtank

Dags att anmäla sig till Techtanks Mentorprogram 2024/2025

Efter två mycket uppskattade omgångar av Techtanks mentorprogram kör vi en ny omgång 2024-2025 med start i augusti. Ta chansen…

8 mars, 2024 — Lästid 3 min

Aktuellt från Techtank

Konferens inom kompetensförsörjning

Utvecklas och väx med rätt kompetens, en konferens den 21 mars med inspirerande talare från bland annat Myndigheten för yrkeshögskolan…

27 mars, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank

Robotresa gav mersmak för nya automationssatsningar

Den 28 februari åkte en fullsatt buss med representanter från runt 25 företag från södra Sverige på en studieresa till…

8 mars, 2024 — Lästid 6 min