Techtank syntes på Elmia Subcontractor

Techtank syntes på Elmia Subcontractor

Teknikklustret Techtank befann sig 8-11 november, tillsammans med runt 1200 andra utställare, på norra Europas ledande underleverantörsmässa för tillverkningsindustrin, Elmia Subcontractor i Jönköping.

Techtank arbetar aktivt för att synliggöra klustrets medlemmar, inte minst i sammanhang där företagen kan erbjuda produkter och tjänster i hela tillverkningskedjan från idé till färdig produkt. Utöver pågående gemensamma exportsatsningar mot exempelvis Storbritannien ser Techtank mässor såsom Elmia Subcontractor som viktiga strategiska mötesplatser att synas på.
– I och med att Elmia Subcontractor är en renodlad mässa för underleverantörer till tillverkningsindustrin passar den väldigt bra för våra medlemsföretag. Vi ser en väldig styrka med att ha just en samlingsmonter eftersom den ger företagen möjlighet att på ett kostnadseffektivt sätt visa vad de kan erbjuda kunder både individuellt och tillsammans, berättar Karin Andersson, kommunikationsansvarig på Techtank.

De företag som återfanns i Techtanks samlingsmonter är: EBP, El-yta, Formplast, ITE Fabriks, Safeman, Wugang Tailored Blanks, YTAB samt ÅF Industry. Utöver dessa fanns även Techtanks medlemsföretag Tre D Mekaniska, VA Automotive samt Projektengagemang på plats med egna montrar på mässan.

Paneldiskussion om Brexit på Elmia Subcontractor
Techtank syntes även i andra sammanhang under mässveckan. Under tisdagen den 8 november deltog Stephan Bengtsson, VD på Safeman som är medlem i Techtank i en paneldiskussion på Elmia Subcontractor om hur svenska underleverantörer påverkas av Brexit. Övriga paneldeltagare var Aidan Liddle, vice ambassadör på Storbritanniens ambassad i Stockholm, Cathrine Danin, ekonom på Swedbank, samt Erik Dahlberg, utredare vid enheten för EU:s inre marknad på Kommerskollegium i Stockholm. Samtliga var övertygade om att det var valutafrågan som var den största riskfaktorn.
– Pundet har varit dragkraften för de valutorna som har varit utanför Euron, det vill säga svenska och danska kronan, säger Stephan Bengtsson, som dock inte var alltför oroad av konsekvenserna av Brexit. Techtank öppnade i september i år ett försäljningskontor i Coventry där ett antal av Techtanks medlemsföretag, däribland Safeman, är aktiva och man har inga planer på att avbryta denna satsning.
– De flesta länder i världen är inte med i EU och vi kan göra affärer med dem ändå. Vi har alltid trivts bra ihop med Storbritannien och det ska vi utnyttja. Vi vill växa i England. Affärer drivs av entreprenörer och idérika människor, vilket betyder att vi kommer att hitta sätt att göra affärer oavsett, säger Stephan Bengtsson.

Dela via

Relaterade nyheter

Aktuellt från Techtank

Välkommen till Techtank Day 2024!

Den 25 april är det åter dags för Techtank Day. Detta år genomför vi vår årliga konferens och mötesplats för…

2 april, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank

Robotresa gav mersmak för nya automationssatsningar

Den 28 februari åkte en fullsatt buss med representanter från runt 25 företag från södra Sverige på en studieresa till…

8 mars, 2024 — Lästid 6 min

Bild på mentor och adept

Aktuellt från Techtank

Dags att anmäla sig till Techtanks Mentorprogram 2024/2025

Efter två mycket uppskattade omgångar av Techtanks mentorprogram kör vi en ny omgång 2024-2025 med start i augusti. Ta chansen…

8 mars, 2024 — Lästid 3 min

Aktuellt från Techtank

Konferens inom kompetensförsörjning

Utvecklas och väx med rätt kompetens, en konferens den 21 mars med inspirerande talare från bland annat Myndigheten för yrkeshögskolan…

27 mars, 2024 — Lästid 1 min