Techtank växer med nya medlemmar från Blekinge och Skåne

Techtank växer med nya medlemmar från Blekinge och Skåne

På senaste styrelsemötet för teknik- och industriklustret Techtank antogs hela åtta nya medlemsföretag från Blekinge och Skåne. I och med detta består klustret nu av 34 företag med totalt närmare 7000 medarbetare.

– Detta stärker Techtanks ställning ytterligare som en viktig aktör för regionens industri och dess utvecklingsmöjligheter, säger Jörgen Adolfsson, klusterledare för Techtank.

– Kompetensutveckling och kompetensförsörjning är strategiska frågor för oss på Södra. Att få möjligheten att delta i Techtank möjliggör värdefull samverkan med andra teknikföretag i regionen och vår förhoppning är att vi tillsammans med dem kan stärka vår regions konkurrenskraft, säger Stefan Sandberg, platschef på Södra Cell Mörrum, som är ett av de nya medlemsföretagen i Techtank.

Norje Smidesfabrik i Sölvesborg är också ny medlem i klustret. Företagets VD Jonna Hermansson är inne på samma linje kring vikten av kompetensutveckling:

– Vi går med i Techtank för att de har många bra utbildningar inom olika områden och det är viktigt att kompetensutveckla personalen. Genom utbildningarna får man även träffa andra industriföretag och samtalen och diskussionerna med dem ger mycket tillbaka till verksamheten, så det är väl investerad tid och pengar.

Värdefulla tillskott i Techtank

Med de nya medlemmarna har Techtank nu 34 medlemsföretag i nio kommuner i tre län, närmare bestämt i samtliga Blekinges kommuner (Olofström, Ronneby, Sölvesborg, Karlskrona, Karlshamn), i Bromölla, Östra Göinge och Hässleholm i Skåne samt i Tingsryd i Kronoberg.

Om man räknar ihop de nya medlemsföretagens medarbetare så blir det tillsammans mer än 1000, och lägger man till de övriga medlemsföretagen så är siffran närmare 7000 medarbetare.

– Det visar hur viktig industrin är i vår region, en välfärdsmotor. Ju fler företag som deltar i Techtank, desto mer kan vi kraftsamla och desto starkare och effektivare blir då insatserna som stärker industrins konkurrenskraft. Vi är därför väldigt glada över att allt fler företag väljer att delta i Techtank, säger Jörgen Adolfsson, klusterledare för Techtank.

De nya medlemsföretagen från december 2019:

FÖRETAG KOMMUN
DOT AB Sölvesborg
HBM Invest AB Olofström
Norje Smidesfabrik AB Sölvesborg
PR Development AB Hässleholm
Roxtec International AB Karlskrona
Swedish Stirling AB Östra Göinge
Södra Cell Mörrum Karlshamn
TitanX Engine Cooling Sölvesborg

Företag som är medlemmar sedan tidigare i Techtank:
Alfa Laval, Baosteel, Broby Modellindustri, Brodd Automation, Cetetherm, EBP, El-yta, Evomatic, Formplast, ITE Fabriks, Kockums Maskin, NKT, Odigo, PDS Engineering, Rydverken, Safeman, Semcon, Shape Process Automation, Shiloh, Stans & Press, Tarkett, Tre D Mekaniska, Vollsjö Industri, Volvo Cars, YTAB, ÅF.

MER INFORMATION
För mer information går det bra att kontakta:
Jörgen Adolfsson, klusterledare, Techtank
, 0709 91 80 03

——————————————————————-

Om Techtank
Techtank är ett klusterinitiativ i södra Sverige som samlar avancerade industri- och teknikföretag. Techtank arbetar branschöverskridande över hela regionen, och idag deltar 34 företag från 9 kommuner. Genom Techtank möts näringsliv, akademi och samhälle med det gemensamma målet att stärka industrins konkurrenskraft och skapa regional tillväxt. Detta görs genom en gemensam agenda och värdeskapande insatser inom områdena Teknikutveckling & Innovation, Kompetensutveckling & -försörjning samt Affärsutveckling & Tillväxt. Läs mer på: www.techtank.se

Dela via

Relaterade nyheter

Aktuellt från Techtank

Välkommen till Techtank Day 2024!

Den 25 april är det åter dags för Techtank Day. Detta år genomför vi vår årliga konferens och mötesplats för…

2 april, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank

Robotresa gav mersmak för nya automationssatsningar

Den 28 februari åkte en fullsatt buss med representanter från runt 25 företag från södra Sverige på en studieresa till…

8 mars, 2024 — Lästid 6 min

Aktuellt från Techtank | Pressutskick

Förra årets Svenska Leanprisvinnare medverkar på Leankonferens Blekinge

Efter förra årets premiär som drog fulla hus är det nu åter dags för Leankonferens Blekinge som Techtank arrangerar tillsammans…

18 januari, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank

Konferens inom kompetensförsörjning

Utvecklas och väx med rätt kompetens, en konferens den 21 mars med inspirerande talare från bland annat Myndigheten för yrkeshögskolan…

27 mars, 2024 — Lästid 1 min