Teknikinsatser via Techtank - för en smart och konkurrenskraftig industri

Teknikinsatser via Techtank - för en smart och konkurrenskraftig industri

Många industri- och teknikföretag går bra. Men det betyder inte att de kan slå sig till ro. Tvärtom! Industrin står inför en stor mängd utmaningar inte minst inom teknikområdet. Teknikutvecklingen går fortare nu än någonsin vilket skapar utmaningar men också fantastiska möjligheter om tekniken utnyttjas rätt. Varje enskilt företag behöver relatera till dessa utmaningar och möjligheter för att även i framtiden vara konkurrenskraftiga.

Inom Techtank utgår vi ifrån det som kallas ”Smart Industri” för att täcka in de områden som vi anser viktigast att satsa på för en fortsatt konkurrenskraftig industri. I ”Smart Industri” ingår fokusområdena: Industri 4.0, Hållbar produktion, Kunskapslyft och Testbädd.

Inte sällan hamnar det strategiska arbetet för att möta dessa utmaningar utanför det egna företagets kärnkompetens, vilket sätter krav på bra partners och nätverk. För att stötta industrin inom dessa områden tillhandahåller och mäklar Techtank en rad insatser med syfte att stärka industrin som helhet och varje individuellt företag inför en omställning till en ”smartare” industri.

Techtank vill stimulera utvecklingen, spridningen och användningen av den digitala teknik som har högst potential att leda industrins omvandling. Techtank vill också uppmuntra nya affärs- och organisationsmodeller för att tillgodogöra potentialen i den nya tekniken. Samtidigt vi vill öppna upp det offentliga att vara industrins testbädd för att lösa utmaningar i nära samverkan med aktörer på lokal och regional nivå. Vi tror att dessa insatser kan möjliggöra en framtida konkurrenskraftig industri genom att bland annat inspirera och visa på hållbara lösningar.

I vår folder – Teknikinsatser via Techtank – presenterar vi kort ett antal av de insatser som Techtank antingen arrangerar själva eller som vi mäklar/medverkar i tillsammans med olika samarbetspartners. Tveka inte att höra av dig till oss om du vill veta mer!

 

Dela via

Relaterade nyheter

Aktuellt från Techtank

Konferens inom kompetensförsörjning

Utvecklas och väx med rätt kompetens, en konferens den 21 mars med inspirerande talare från bland annat Myndigheten för yrkeshögskolan…

27 mars, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank

Robotresa gav mersmak för nya automationssatsningar

Den 28 februari åkte en fullsatt buss med representanter från runt 25 företag från södra Sverige på en studieresa till…

8 mars, 2024 — Lästid 6 min

Aktuellt från Techtank

Välkommen till Techtank Day 2024!

Den 25 april är det åter dags för Techtank Day. Detta år genomför vi vår årliga konferens och mötesplats för…

2 april, 2024 — Lästid 1 min

Bild på mentor och adept

Aktuellt från Techtank

Dags att anmäla sig till Techtanks Mentorprogram 2024/2025

Efter två mycket uppskattade omgångar av Techtanks mentorprogram kör vi en ny omgång 2024-2025 med start i augusti. Ta chansen…

8 mars, 2024 — Lästid 3 min