Teknikinsatser via Techtank - för en smart och konkurrenskraftig industri

Teknikinsatser via Techtank - för en smart och konkurrenskraftig industri

Många industri- och teknikföretag går bra. Men det betyder inte att de kan slå sig till ro. Tvärtom! Industrin står inför en stor mängd utmaningar inte minst inom teknikområdet. Teknikutvecklingen går fortare nu än någonsin vilket skapar utmaningar men också fantastiska möjligheter om tekniken utnyttjas rätt. Varje enskilt företag behöver relatera till dessa utmaningar och möjligheter för att även i framtiden vara konkurrenskraftiga.

Inom Techtank utgår vi ifrån det som kallas ”Smart Industri” för att täcka in de områden som vi anser viktigast att satsa på för en fortsatt konkurrenskraftig industri. I ”Smart Industri” ingår fokusområdena: Industri 4.0, Hållbar produktion, Kunskapslyft och Testbädd.

Inte sällan hamnar det strategiska arbetet för att möta dessa utmaningar utanför det egna företagets kärnkompetens, vilket sätter krav på bra partners och nätverk. För att stötta industrin inom dessa områden tillhandahåller och mäklar Techtank en rad insatser med syfte att stärka industrin som helhet och varje individuellt företag inför en omställning till en ”smartare” industri.

Techtank vill stimulera utvecklingen, spridningen och användningen av den digitala teknik som har högst potential att leda industrins omvandling. Techtank vill också uppmuntra nya affärs- och organisationsmodeller för att tillgodogöra potentialen i den nya tekniken. Samtidigt vi vill öppna upp det offentliga att vara industrins testbädd för att lösa utmaningar i nära samverkan med aktörer på lokal och regional nivå. Vi tror att dessa insatser kan möjliggöra en framtida konkurrenskraftig industri genom att bland annat inspirera och visa på hållbara lösningar.

I vår folder – Teknikinsatser via Techtank – presenterar vi kort ett antal av de insatser som Techtank antingen arrangerar själva eller som vi mäklar/medverkar i tillsammans med olika samarbetspartners. Tveka inte att höra av dig till oss om du vill veta mer!

 

Dela via

Relaterade nyheter

Aktuellt från Techtank

Nu söker Techtank en projektledare

Vill du jobba med industrins gröna omställning? Då kanske du är vår nya kollega på Techtank! Vi söker nu en…

14 juni, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank

Tips på relevanta YH-utbildningar, korta kurser, för medarbetare i Blekinges industri

Myndigheten för yrkeshögskolan har i maj 2024 beviljat över 400 stycken korta YH-kurser, upp till 99 poäng (99 dagar) för…

17 juni, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank

Omställningscoachning för en hållbar industri i Blekinge

Till hösten får små och medelstora industri- och teknikföretag i Blekinge ytterligare möjligheter att via Techtank få stöd i omställningen…

26 juni, 2024 — Lästid 3 min

Aktuellt från Techtank

Blekinges kommuner genomför en pilot på Flygdagen för att locka fler invånare

Den 24 augusti väntas ett stort antal besökare på Försvarsmaktens flygdag i Ronneby. Bland imponerande flyguppvisningar och stora markutställningar samlas Blekinges…

28 juni, 2024 — Lästid 2 min