Tillväxtanalyser ger viktig input till insatser för industrin

Techtank genomför regelbundet tillväxtanalyser på industriföretag i Blekinge för att fånga upp såväl utmaningar som möjligheter. Analyserna ligger sedan till grund för utvecklingsinsatser som baseras på verkliga behov ute i företagen.

– Tillväxtanalyserna ger en bra möjlighet för företagen att identifiera sina utvecklingsbehov. Det blir en form av kartläggning över hela verksamheten som företagen själva kan ha nytta av i sitt utvecklingsarbete, berättar Roland Porter, projektledare på Techtank.

TBN Tillväxtanalyser

Metoden som används heter TBN (Tillväxt i Befintligt Näringsliv) och är ett snabbt och kostnadseffektivt sätt att kunna göra kvalificerade tillväxtanalyser på.

Bakom metoden står det nationella IUC (Industriella UtvecklingsCentra) som Techtank är en del av. Genom att IUC-bolag och -partners i hela landet regelbundet kartlägger och analyserar behovsmönster inom näringslivet kan samordning, kostnadseffektiv utveckling och strategiska regionala eller nationella insatser snabbt aktiveras.

Insatser som träffar rätt

Utöver att företagen själva har nytta av tillväxtanalyserna ger de en viktig input till Techtank och andra aktörer som arbetar för att stötta industrin på olika sätt.

– I vårt uppdrag att stärka industrins konkurrenskraft är det viktigt att vi har en god förståelse för industriföretagens utmaningar och behov. Tillväxtanalyserna gör att vi kan skapa insatser som är riktade just mot de behov som framkommer. Det hjälper oss att träffa rätt.

Är du intresserad av att göra en tillväxtanalys?

Personal på PDS

I mitten av september gjorde medarbetare från Techtank en TBN Tillväxtanalys på PDS Group i Olofström, som bl a innefattar företagen PDS Engineering och PDS Manufacturing. På bilden syns från vänster till höger: Fredrik Arnell, Pär Hörberg, Peter Runesson.

Techtank erbjuder en kostnadsfri tillväxtanalys där vi genom intervjuer, samtal och diskussioner kartlägger ert företags utvecklingsbehov och planerar för utvecklingsinsatser där de behövs.

Behovskartläggningen innefattar områden som Marknad, Produkter/Tjänster/Innovation, Produktion, Digitalisering/automation, Kompetensförsörjning, Hållbarhet m fl.

Hör av dig till Roland Porter, , för mer information!

 

Vill du veta mer?

Projektledare Kickstart 2

0793-47 99 64

Roland Porter

Projektledare Kickstart 2

Kontaktuppgifter

  • 0793-47 99 64

Dela via

Relaterade nyheter

Aktuellt från Techtank

DigIT Hubs Missionsprogram - vad är det och vem kan ansöka?

DigIT Hub verkar för att öka digitaliseringen av små- och medelstora företag samt offentlig sektor i södra Sverige. Ett av…

27 februari, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank

Robotresa gav mersmak för nya automationssatsningar

Den 28 februari åkte en fullsatt buss med representanter från runt 25 företag från södra Sverige på en studieresa till…

8 mars, 2024 — Lästid 6 min

Aktuellt från Techtank

Techtank välkomnar MCT Brattberg som ny medlem

MCT Brattberg, med säte i Karlskrona och ett 60-tal anställda, är ett globalt företag som specialiserar sig på design och…

8 mars, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank

Leankonferens Blekinge 2024 – vilken dag det blev!

Ett 80-tal deltagare som representerade företag från hela södra Sverige var på plats på Kreativum Science Center i Karlshamn när Leankonferens Blekinge…

7 mars, 2024 — Lästid 4 min