Uppskattat studiebesök på Scania

Torsdagen den 8 december åkte Techtanks leannätverk samt några leanintresserade medlemmar till Scania i Oskarshamn. Syftet var att se och lära av någon som har kommit långt inom området Lean Produktion.

– Vi startade från Olofström kl 06:45 och med ett sista stopp i Karlskrona vid åttatiden siktade vi på Oskarshamn. Mötet på Scania var väldigt välorganiserat och efter en allmän presentation delades vi in i tre grupper inför fabriksvisningen, berättar Bengt Gebert, projektledare och ansvarig för leannätverket på Techtank.

Studiebesök på Scania

Gänget från Techtanks medlemsföretag som följde med på studieresan till Scania i Oskarshamn.

Scania Oskarshamn, bildat 1946, tillverkar ca 350 hytter/dag varav 90% går för montering utomlands och 10% till Södertälje. Det lämnar en lastbil var 8:e minut från fabriken. 120 ton stål gör man av med varje dag. Värt att nämna är också att Oskarshamnsfabriken är den första fossilfria enheten inom hela Scania-koncernen.

– Besöket blev väldigt uppskattat, även om vi gärna hade velat borra oss lite djupare i hur leanarbetet fungerar och vilka erfarenheter man har av det. Detta tar vi fasta på till nästa gång.

– Under 2023 kommer vi att ta upp våra nätverksträffar igen där vi kombinerar erfarenhetsutbyte med studiebesök hos varandra. Vi ska även försöka ordna en träff tillsammans med leannätverket i Skåne som drivs av IUC Syd, berättar Bengt Gebert.

Vill du veta mer?

Projektledare Teknik & Innovation

070-686 32 25

Bengt Gebert

Projektledare Teknik & Innovation

Kontaktuppgifter

  • 070-686 32 25

Dela via

Relaterade nyheter

Aktuellt från Techtank

Konferens inom kompetensförsörjning

Utvecklas och väx med rätt kompetens, en konferens den 21 mars med inspirerande talare från bland annat Myndigheten för yrkeshögskolan…

27 mars, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank | Pressutskick

Välkommen till Techtank Day 2024!

Den 25 april är det åter dags för Techtank Day. Detta år genomför vi vår årliga konferens och mötesplats för…

2 april, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank

Robotresa gav mersmak för nya automationssatsningar

Den 28 februari åkte en fullsatt buss med representanter från runt 25 företag från södra Sverige på en studieresa till…

8 mars, 2024 — Lästid 6 min

Bild på mentor och adept

Aktuellt från Techtank

Dags att anmäla sig till Techtanks Mentorprogram 2024/2025

Efter två mycket uppskattade omgångar av Techtanks mentorprogram kör vi en ny omgång 2024-2025 med start i augusti. Ta chansen…

8 mars, 2024 — Lästid 3 min