Uppskattat studiebesök på Scania

Torsdagen den 8 december åkte Techtanks leannätverk samt några leanintresserade medlemmar till Scania i Oskarshamn. Syftet var att se och lära av någon som har kommit långt inom området Lean Produktion.

– Vi startade från Olofström kl 06:45 och med ett sista stopp i Karlskrona vid åttatiden siktade vi på Oskarshamn. Mötet på Scania var väldigt välorganiserat och efter en allmän presentation delades vi in i tre grupper inför fabriksvisningen, berättar Bengt Gebert, projektledare och ansvarig för leannätverket på Techtank.

Studiebesök på Scania

Gänget från Techtanks medlemsföretag som följde med på studieresan till Scania i Oskarshamn.

Scania Oskarshamn, bildat 1946, tillverkar ca 350 hytter/dag varav 90% går för montering utomlands och 10% till Södertälje. Det lämnar en lastbil var 8:e minut från fabriken. 120 ton stål gör man av med varje dag. Värt att nämna är också att Oskarshamnsfabriken är den första fossilfria enheten inom hela Scania-koncernen.

– Besöket blev väldigt uppskattat, även om vi gärna hade velat borra oss lite djupare i hur leanarbetet fungerar och vilka erfarenheter man har av det. Detta tar vi fasta på till nästa gång.

– Under 2023 kommer vi att ta upp våra nätverksträffar igen där vi kombinerar erfarenhetsutbyte med studiebesök hos varandra. Vi ska även försöka ordna en träff tillsammans med leannätverket i Skåne som drivs av IUC Syd, berättar Bengt Gebert.

Vill du veta mer?

Projektledare Teknik & Innovation

070-686 32 25

Bengt Gebert

Projektledare Teknik & Innovation

Kontaktuppgifter

  • 070-686 32 25

Dela via

Relaterade nyheter

Aktuellt från Techtank

Nu söker Techtank en projektledare

Vill du jobba med industrins gröna omställning? Då kanske du är vår nya kollega på Techtank! Vi söker nu en…

14 juni, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank

Tips på relevanta YH-utbildningar, korta kurser, för medarbetare i Blekinges industri

Myndigheten för yrkeshögskolan har i maj 2024 beviljat över 400 stycken korta YH-kurser, upp till 99 poäng (99 dagar) för…

17 juni, 2024 — Lästid 1 min

Aktuellt från Techtank

Fler ska välja Blekinge – nu lanseras ett nytt platsvarumärke

Den 21 maj lanserades Blekinges nya platsvarumärke, en satsning som involverat över 600 personer. Syftet är att stärka Blekinges marknadsposition…

22 maj, 2024 — Lästid 3 min

Aktuellt från Techtank

Industriverken medlem i Techtanks industrikluster

Industriverken AB i Ronneby, med runt 55 anställda, är en fullservicepartner inom plåtpressning med en bred kunskap av att välja…

16 maj, 2024 — Lästid 1 min