Blue Science Park går med i ny jobbportal för över 180 medlemmar

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Många företag i Blekinge växer men en av de största utmaningarna är att hitta rätt personal. För att stötta företagen och samtidigt underlätta att locka kompetenser till regionen skapades en gemensam jobbportal i oktober för NetPort Science Parks och Techtanks medlemmar. Nu går även Blue Science Park med i samarbetet vilket innebär att vi får en heltäckande regional plattform med över 180 medlemmar som erbjuder en utvecklande miljö med stora karriärmöjligheter.

 Portalen är inte en ny platsbank utan en plattform som ger en samlad bild av innovationsmiljöernas behov.
– Detta är ett bra sätt att kunna hjälpa våra medlemmar med kompetensförsörjningen samtidigt som vi visar på en varierande och dynamisk bredd av spetskompetenser i regionen som kan vara attraktivt både för den sökande och medflyttande, säger Sofie Lundmark, kommunikatör på Blue Science Park

Belyser möjligheter för både företag och talanger
Det handlar om att synas i rätt kanaler och nätverk. Dessutom är det viktigt att medlemmarna själva har koll på vad som efterfrågas i regionen. Ett annat syfte är att underlätta för personer med spetskompetens som söker jobb eller planerar söka sig till Blekinge. Plattformen syftar även till att hjälpa innovationsmiljöerna att på ett överskådligt sätt kunna bidra till medlemmarnas rekryteringsarbete.

Jobbplattformen finns på www.talangattraktion.se där företagen lätt kan lägga upp en rubrik och sedan länka till sin jobbannons.
– Vi har gått ut till våra medlemmar som redan har lagt upp lediga tjänster som digital samhällsbyggare, interaktionsdesigner, utvecklare, säkerhetskonsulter och planerare. Över 60 annonser har redan publicerats på två månader, avslutar Sofie Lundmark.

Mer information
Sofie Lundmark, Blue Science Park
sofie.lundmark@bluesciencepark.se 
0708-705 455

Lotta Johansson, NetPort Science Park
lotta.johansson@netport.se
0735-79 79 88

Ingela Håkansson, Techtank
ingela.hakansson@techtank.se
076-861 27 43

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share This