Inspiration kring Smart industri – framtidens industri

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Det finns många goda exempel på hur industriföretag dragit nytta av digital teknik för att effektivisera produktionsflöden, höja kvalitén, förenkla för kunder och säkerställa att produktionen stannar i Sverige. Tillväxtverket har tagit fram en rad filmer med några spännande företagsexempel på detta. Samtliga filmer finns i en lång och en kort version på:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLOXmZIAYfdSGHuE5t4BYfK0umWfBeARw-

Exempel som filmerna visar:

  • Hur bolaget lyckas få en fullt kvalitetssäkrad produkt på kortare tid med hjälp av digitala instruktioner till operatörerna. Med hjälp av digitalisering ökar flexibiliteten för kunderna samtidigt som kvaliteten ökar och felen minskas.
  • Hur nya digitala uppföljningssystem skapar högre beläggningsgrad, lägre stress och tillväxtmöjligheter. Tack vare digitalisering har bolaget full koll på orderstatus, leveranser och fått möjlighet att nyrekrytera.
  • Hur bolaget genom digitalisering och automatisering fått friskare personal, roligare arbetsuppgifter, bättre effektivitet och högre lönsamhet. Tack vare digitalisering kan bolaget behålla arbetstillfällen och produktion i Sverige.
  • Hur automatisering av lager kombineras med ett och samma system för säljare, order, kunder och lager. Sömlösa övergångar från ritning direkt till produktion skapar ökad snabbhet i hela kedjan. Kombinationen av integrerade digitala system mellan olika delar i verksamheten och automatiserat lager skapar stor kundnytta.
  • Hur hela kvalitetssäkringsprocessen kan digitaliseras genom flexibel automation. När robotar moderniseras kan företag både söka annan kompetens och öka produktionstakten. Med hjälp av digitalisering och artificiell intelligens kan industriproduktion moderniseras ytterligare.

Filmerna är framtagna av Tillväxtverket som en del i arbetet med Smart industri. Syftet är att inspirera små och medelstora industriföretag och visa på goda exempel på hur företag har ökat sin konkurrenskraft genom digitalisering och automatisering. Vill du veta mer om digitaliseringens möjligheter? Läs mer på https://tillvaxtverket.se/smartindustri

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share This