Kickstart Hållbarhet – för en framtidssäkrad, hållbar industri

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Under våren 2021 startar IUC en pilotomgång av Kickstart Hållbarhet. Det är en process med fokus på konkret hållbarhet riktad till industrin. Genom praktiska exempel, relevant expertis, workshops, metod och systematik ges de deltagande företagen viktiga verktyg för att framtidssäkra sina verksamheter och att identifiera viktiga drivkraft för hållbarhetsarbetet. Välkommen med en intresseanmälan senast den 15 april för ditt företag att delta!

Det finns ingen fråga som är mer relevant och aktuell än hållbarhet. Det handlar om vårt klimat och vår framtid. Över hela världen pågår en omställning mot ökad hållbarhet och med flera av de större företagen i spetsen. Det handlar om hur vi producerar, affärsmodeller, transporter, materialval och kommunikation. Listan kan göras lång. För det enskilda mindre företaget kan det vara en stor och komplex fråga, svår att omsätta i praktik och handling.

Med hållbarhet som en del av affären skapas både konkurrensfördelar och ökad lönsamhet. Grunden är en tydlig målsättning, engagemang från ledning och medarbetare och ett systematiskt arbete.

Upplägg Kickstart Hållbarhet

Vi träffas i en grupp om 8-10 företag med två eller fler deltagare per företag. Formatet är digitalt vilket ger möjlighet för fler att delta, är tidseffektivt då vi spar på resorna – hållbart! Processen är en konkret och engagerad resa som sträcker sig över tre tillfällen där träff 1 och 3 är i grupp med föreläsningar, workshops och diskussioner. Träff 2 är individuell för ert företag med fokus på era frågeställningar.  Hemuppgifterna mellan träffarna ger stöd i framdriften. I Kickstart hållbarhet kommer ni att möta såväl hållbarhetsexperter som erfarna affärsutvecklare och processledare som kommer att ge er ny kunskap och vägledning.

Plats: Online, i Zoom
Målgrupp: Alla industriföretag intresserade av hållbar utveckling.
Tid: Tisdagen den 27 april 9-12, tisdagen den 25 maj 9-12, samt ett datum däremellan som bokas per företag.

Deltagande företag kommer att få:

  • Inspiration och omvärldskunskap kring hållbarhet
  • Ökad förståelse för hur hållbar affärsutveckling ger konkurrensfördelar och ökad lönsamhet
  • Påbörjad eller fortsatt hållbarhetsprocess för företaget
  • Verktyg för att systematiskt initiera och följa upp projekt på hemmaplan

Kickstart Hållbarhet är kostnadsfritt för deltagande företag.
Välkommen med intresseanmälan senast den 15 april >>

Om du vill veta mer

Jenny Bramell, Styrelseordförande IUC Sverige
070-962 91 50, jenny.bramell@iuc.se


Arrangeras inom ramen för projektet Kickstart Hållbarhet som drivs av IUC Sverige och finansieras av Vinnova.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share This