Kompetens.nu erbjuder industriföretag kostnadsfria digitala utbildningar

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Många är nu permitterade eller i omställning och nu finns ett utmärkt tillfälle att gå starkare ur krisen. Kompetens.nu erbjuder industriföretag kostnadsfria digitala utbildningar för att kompetensutveckla sina anställda. Här finns utbildningar från olika leverantörer samlade. Företagens anställda kan välja att läsa enstaka moduler eller hela utbildningar. Allt efter tid och behov. Bakom satsningen står myndigheterna Tillväxtverket, Vinnova och Myndigheten för yrkeshögskolan, arbetsgivarorganisationerna Teknikföretagen och Industriarbetsgivarna, fackförbunden IF Metall, Sveriges Ingenjörer och Unionen samt Combient.

Samarbetet initierades inom ramen för regeringens samverkansprogram för kompetensförsörjning och livslångt lärande. Lärportalen är utvecklad av Collegial, som ingår i Combient Group. Under 2021 finansieras utbildningarna av Europeiska Socialfonden och är (därmed) kostnadsfria för dig som deltar. Från och med nu och minst till och med 2021-09-30 går det att söka kostnadsfria utbildningar. Därefter kan vissa utbildningar vara avgiftsbelagda.

Företag söker utbildningsplatser genom att fylla i en intresseanmälan. Man blir sedan kontaktad för en dialog om vilka utbildningar som kan fylla det aktuella företagets behov.

Grundläggande kriterier för att kunna delta i dessa utbildningar:

  • Företagets anställda måste ha tillgång till internetuppkoppling och dator
  • Företaget ska medverka i en enkätuppföljning och eventuell telefonintervju efter kompetensutvecklingen är genomförd
  • Företaget ska uppfylla EU:s regler om statsstöd

Projektet omfattas av EU:s regler om statsstöd enligt bestämmelserna om försumbart stöd enligt Europeiska kommissionens förordning nr 1407/2013 om stöd av mindre betydelse. Stöd till korttidsarbete räknas inte som statsstöd.

Till kompetens.nu för mer information, kursutbud och intresseanmälan >>

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Share This